Dvojac Šćepanović - Bolesnikov najverovatnije na kormilu Voše

Predsednik UO FK Vojvodina Balša Butorović definitivno će biti smenjen.
Predsednik UO FK Vojvodina Balša Butorović definitivno će biti smenjen na narednoj sednici Skupštine kluba, a njegovo mesto zauzeće ili Zoran Šćepanović ili Minja Bolesnikov, saznaje Radio 021.

Kako za 021 kaže izvor iz Skupštine kluba, koji je želeo da ostane anoniman, 28 od 53 skupštinara spremno je da podrži smenu sina bivšeg prvog čoveka kluba Ratka Butorovića, dok će pitanje njegovog naslednika biti rešeno "drugarskim" dogovorom između vlasnika preduzeća "Maxim & Co" Zorana Šćepanovića i zastupnika firme "Grand M" Minje Bolesnikova.

"Na prethodnom sastanku sa njima bilo je reči da Bolesnikov postane predsednik kluba, a da Šćepanović zauzme mesto direktora, koje već dugo stoji upražnjeno. Otvorena je mogućnost da bude i obrnuto, ali će svakako neko od njih dvojice biti predsednik Vojvodine", kaže naš izvor i dodaje da je Mirko Dubroja, vlasnik "Karin komerca", definitivno ispao iz igre da preuzme fotelju prvog čoveka kluba.

Sagovornik Radija 021 objašnjava da su njih dvojica dobro rešenje za klub, zbog svojih poslovnih i političkih veza. "Predsednik kluba bi trebalo da bude jaka ličnost. Minja Bolesnikov je veliki navijač Vojvodine, poslovno izuzetno dobro stoji i ima veze u politici. Šćepanović je takođe uticajan čovek iz sveta biznisa", kaže on.

Prema njegovim rečima, većina u Skupštini odlučila se za smenu Balše Butorovića nakon loših poslovnih poteza njegovog rukovodstva, predvođenog potpredsednikom Matejom Kežmanom. "Svi ugovori koje je Kežman potpisao su izuzetno štetni za klub, i jedan od prvih zadataka novog rukovodstva biće angažovanje pravnika kako bi ti ugovori bili raskinuti".

Navijačka grupa "Firma" optužila je nedavno Kežmana da je preko menadžera Aleksandra Grubera sklapao ugovore sa igračima koje je dovodio u Vojvodinu kao slobodne agente, međutim, problem leži u njihovim platama.

"Imate situaciju u kojoj jedan Simon Vukčević ima platu 10.000 evra mesečno, Kaluđerovića koji ima 8.000 ili Fatića koji ima 7.000, a da jedan kapiten u pravom smislu te reči, Miroslav Vulićević, i dalje ima 5.000. Oni su svi dovedeni bez nadoknade, ali 30% njihove zarade ide u Kežmanov džep", kaže za 021 izvor iz ove navijačke grupe.

Ivan Fatić je nedavno raskinuo ugovor sa Vojvodinom, dok su ostali "besplatni" igrači još uvek na teretu finansijski urušene Voše.

Kežman demantuje navode da novac od transfera leže na njegov račun, i navodi da je sve radio transparentno.

"Nekoliko dana pre nego što sam došao u Vojvodinu ugasio sam agenciju koja se bavila menadžerskim poslom i odbacio veliku perspektivu, jer sam već počeo da pravim ozbiljan novac, transfere u Turskoj, Rusiji i Kini. U par transfera učestvovao je Aleksandar Gruber, čovek sa kojim sam sarađivao i ranije, ali zbog toga što je on imao autorizaciju za te igrače i zbog toga što sam imao poverenje u njega kao što je uostalom i praksa u svim drugim klubovima", kaže bivši reprezentativac.

Zoran Šćepanović nedavno je za 021 potvrdio da postoji mogućnost da postane predsednik "stare dame", navodeći da bi finansijski reformisao klub. Navijači Vojvodine, upućeni u dešavanja, uglavnom su na strani Minje Bolesnikova, zbog činjenice da je od malih nogu veliki navijač Vojvodine, međutim, od njega nismo uspeli da dobijemo komentar povodom spekulacija da bi mogao da se nađe na čelu Voše. (M.Sovilj - miodrag@021.rs)

  • Rođen i još živim u NS

    11.10.2013 12:51
    Hvala Bogu...
    ,,,,samo kada je Kežman otišao!
  • Milos

    11.10.2013 08:30
    Jul je kul
    Mladi Minja je na vreme shvatio kako uspeti i uclanio se u JUL!
    Sve krece od tog trenutka za, od tada, veoma perspektivnog Bolesnikova!
  • no.1

    10.10.2013 21:58
    vidi ovo
    Možda bi Caca, čuveni navijač Lacija,bio bolja varijanta od Zoke(Šćepanović) i Minje.
    Caca-Lacio je vatreni navijač duže od Minje,
    a ima i bolje političke veze od Zoke.
    Trenutno radi u kabinetu gradonačelnika,znači nema dalje, politički.
    Finansijski,Zoka i Minja mogu samo da dotuku Vošu,dok bi recimo Caca veštinama stečenim u politici lako obećao lepo sutra.
    Dakle,Ja apelujem da se urazume strukture koje
    lobiraju za Zoku i Minju, i da ako je Caca sprečen iz nekog opravdanog razloga,da glasaju za MENE-kakav bre Caca.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti