Novosađani do marta bukirali termine kod Vučevića

Termini koji su predviđeni za razgovore građana sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem zauzeti su do marta sledeće godine.
Termini koji su predviđeni za razgovore građana sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem zauzeti su do marta sledeće godine.

Prve razgovore sa Novosađanima Vučević je imao danas u okviru akcija Gradske uprave "Otvorena vrata" koja je odmah naišla je na veliko odobravanje, s obzirom na to da je već prvog dana 15 građana imalo priliku da razgovara sa gradonačelnikom.

Novosađanka Maja Guzijan koja je jedna od prvih koja je rezervisala termin za razgovor, kazala je da je nju zanimalo zašto je obustavljena izgradnja azila za pse i uopšte sve oko rešavanja problema lutalica i napuštenih pasa.

Vučević je rekao da su građane najviše zanimale komunalne teme i problemi na nivou grada, kao i rad, odnosno bezbednost ugostiteljskih objekata u samom centru. Sa druge strane, neki su iskoristili priliku da se požale na svoj egzistencijalni status, odnosno problem zapošljavanja.

- Danas sam imao priliku da u neposrednom kontaktu razgovaram sa mnogo svojh sugrađana o problemima koji ih tište. Prednost ovakvog odnosa je što na licu mesta zajednički pokušavamo da dođemo do odgovora i pozitivnih rešenja. Glas naroda za mene je jako važan, jer predstavlja samu srž realnog stanja među građanima koja nije izvitoperena političim i medijskim uticajima. Kada čujete građane koji sede preko puta vas, dobijete pravu sliku o tome šta se dešava u gradu - rekao je Vučević.

"Otvorena vrata" će se održavati svakog drugog utorka u Gradskoj kući, a Vučević planira i još neke susrete sa građanima u okviru božićnih i novogodišnjih praznika i savetuje građane da šalju teme o kojima bi voleli da razgovaraju kako bi Gradska uprava imala priliku da se pripremi i na vreme pronađe rešenje. (Dušan Božanić)

  • ja

    10.10.2013 19:44
    Pohvalno je što gradonačelnik hoće da sasluša probleme građana, treba da ima više termina i ma koliko da ih bude pitanje je da li će i oni biti dovoljni s obzirom da narod teško živi!
  • covek

    10.10.2013 11:41
    Za sve
    Zapitajmo se, kakvi smo kad od svega pravimo malicioznu pricu. Nek se svako zapita ima li tragova iza sebe.
  • Molnar

    09.10.2013 15:17
    Veoma odgovoran i dobrodošao potez,stvarno za pohvalu.Dobro upravljati gradom i rešavati probleme može samo onaj koji u srž poznaje problematiku i u dodiru je sa običnim narodom.Kamo sreće da su i prošli gradonačelnici imali sluha za to

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti