Završeno postavljanje vrelovoda u ulici Vase Stajića

Danas je završeno postavljanje novog vrelovoda u bloku oko Ulice Vase Stajića.
Danas je završeno postavljanje novog vrelovoda u bloku oko Ulice Vase Stajića.

Zamenjen je magistralni vrelovod i 25 priključaka, a radnici "Novosadske toplane" postavili su oko 2.700 metara novih cevi.

Obilazeći kraj radova, predsednik Skupštine grada Siniša Sević rekao je da je dobro što je Novosadska toplana i pre 15. oktobra otpočela sa grejanjem. "Vrlo je bitno da su Toplana i grad ove godine investirali u osavremenjivanje i rekonstrukciju mreže vrelovoda, kako bi Novosađani imali bolje i kvalitetnije grejanje", poručio je predsednik gradskog parlamenta.

Pored Ulice Vase Stajića, Toplana je u ovom delu grada zamenila stari vrelovod u Ulici Pavla Simića i delu Sutjeske. Direktor "Topolane" Aleksandar Pribić kaže da je između dve grejne sezone obnovljeno 4,5 kilometara vrelovodne mreže u Novom Sadu, odnosno da je zamenjeno oko 12 kilometara vrelovodnih cevi.

"Rekonstrukcija vrelovoda je rađena na mestima gde su bile učestale havarije i gde je mreža starija od 25 godina, a sve u cilju bolje isporuke toplotne energije i kvalitetnijeg grejanja", objasnio je Pribić, dodajući da su gradske vlasti prepoznale vrednost kapitalnih investicija Toplane.On je najavio da će se do kraja izmestiti trase vrelovoda u Njegoševoj i Ulici Seljačkih buna, podvlačeći da ovi radovi neće remetiti isporuku toplotne energije.

Radovi na zameni vrelovoda u bloku ulica oko Vase Sajića iznosili su 85 miliona dinara, a od toga je iz budžeta grada izdvojeno 60 miliona. Izvođač radova je bio konzorcijum čiji je nosilac "Energotehnika - Južna Bačka".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti