"Galeb" SNP-a nagrađen na festivalu MESS u Sarajevu

Predstava "Galeb" Srpskog narodnog pozorišta, u režiji Tomija Janežiča, osvojila je gran pri na 53. Internacionalnom teatarskom festivalu MESS u Sarajevu.
Predstava "Galeb" Srpskog narodnog pozorišta, u režiji Tomija Janežiča, osvojila je gran pri na 53. Internacionalnom teatarskom festivalu MESS u Sarajevu.

U takmičarskoj konkurenciji festivala koji je završen u ponedeljak uveče, bilo je 20 predstava, a publici u Sarajevu, Mostaru, Goraždu i Visokom predstavilo se oko 200 umetnika iz 18 zemalja, sa ukupno 25 predstava.

Zlatni lovorov venac za najboljeg reditelja dobio je Vim Vandekejbus (Wim Vandekeybus) iz Belgije za "Pljačku plena", dok su Zlatni lovorovi venci dodeljeni i Jasni Đuričić za ulogu u predstavi "Galeb" i Eli Beceri (Ella Becerri) iz kolumbijske trilogije.

Nagrada Zlatni lovorov venac za najboljeg mladog reditelja pripala je Simoni Dirain i Ani Gor, dok su za najbolje mlade glumce proglašeni Milica Janevski iz predstave "Galeb" i Daniel Diaz iz komada "Kako želiš da te želim".

Specijalni žiri teatarske kritike takođe je dodelio nagradu predstavi "Galeb", uz ocenu da komunicira na više nivoa i da je veoma intimna i politički angažovana, a taj komad bio je najbolji na festivalu i po oceni publike.

  • www

    08.10.2013 17:53
    BRAVO!!! Genijalna predstava! Ponos Novog Sada!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti