Hitno potrebna pomoć za Teodoru koja boluje od Batena

Devojčici  Teodori Škrivanj iz Novog Sada, kojoj je prošle godine dijagnostifikovana retka Batenova bolest, hitno je potrebna pomoć u Kini, jer nije zadovoljila stroge kriterijume kliničkog istraživanja u Nemačkoj.
Devojčici  Teodori Škrivanj iz Novog Sada, kojoj je prošle godine dijagnostifikovana retka Batenova bolest, hitno je potrebna pomoć u Kini, jer nije zadovoljila stroge kriterijume kliničkog istraživanja u Nemačkoj.

 

Zbog toga jer neohodno da krajem ovog meseca otputuje u Kinu na tretman matičnim ćelijama.

Kako za Radio 021 kaže devojčicina mama Brankica Tutnjević Škrivanj, potrebno je prikupiti 25.000 evra, a svaka pomoć je dobro došla kako bi se devojčica održala u što boljem fizičkom stanju.

- Moja devojčica je trebalo da uđe u kliničko istraživanje u Americi za lek za Batenovu bolest, ali lekarka koja o tome odlučuje rekla je da Teodora ne zadovoljava kriterijume. Nisam ostala na tome, već je odvela u Nemačku na skrining uživo. Lekarka je i tamo potvrdila da Teodora ne odgovara", objašnjava ona, dodajući da se čeka da jedno dete iz Nemačke napuni tri godine kako bi mu dali lek, iako dete nema simptome bolesti.

- Oni se ponašaju kao da su pronašli lek za zdravo dete jer toliko čekaju. Rekli su mi da su našli troje dece, ali da im treba još troje. Ne znam gde će ih pronaći, jer je toliko retka bolest da su u celoj Evropi našli samo troje dece. Tek kada šestoro dece dobije lek, očekuje se da će se kriterijumi proširiti, gde će i mala Teodora moći da se leči - kaže Brankica.

Ona navodi da će to biti u roku od šest do sedam meseci, a da za to vreme ona mora devojčicu odvesti  u Kinu, kako joj se stanje ne bi pogoršalo.

Svi koji su u mogućnosti da pomognu maloj Teodori, novac mogu uplatiti na žiro račun

250-201 0000015100-40

Od Batenove bolesti deca nakon treće godine prestaju da govore, hodaju, gube vid, mentalno i fizički propadaju i umiru izmedju 8. i 12. godine. Država roditeljima ove dece ne pomaže smatrajući da ta deca nisu prioritet jer je bolest neizlečiva.

Do sada je u Srbiji četvoro dece preminulo od Batenove bolesti.

  • augustine junio

    30.11.2016 17:17
    augustinejunio@gmail.com
    Pozdrav, Jeste li poslovni čovjek ili žena? Jeste li u bilo kojem
    stres sam financirati ili trebate sredstva za pokretanje vlastite
    posao? Trebate li kredit za podmirenje vaš dug ili isplatiti
    svoje račune? Imate nisku kreditnu rezultat i imaju
    poteškoća dobivanje kredita od domaćih banaka i ostalih
    financijske institucije? Želim vas obavijestiti da nude kredite
    na niske kamatne stope od 2%, ako ste zainteresirani za dobivanje
    Kredit od nas, kontaktirajte nas putem e-maila: (AUGSTINEJUNIO@GMAIL.COM)
  • Sanja

    23.10.2013 14:16
    decija humanost
    Prikljucite se ucenicima Tozine skole koji su ponovo pokazali da su spremni za velika dela i pomozite maloj Teodori da stigne do Kine.....
  • nebojsa

    22.10.2013 21:11
    pomoc za teodoru
    a za bivseg ministra policije se izdvaja para i para da se leci u inostranstvu.politicari najveci olos u srbiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti