Ruglo na Novom naselju ostaje do daljnjeg

Ruglo na uglu Ulice Bate Brkića i Bulevara Jovana Dučića na Novom naselju ostaće do daljnjeg jer još nije poznato kako će se rešiti problem zatvorenog gradilišta na placu gde je trebalo da budu bazen i tržni centar.
Ruglo na uglu Ulice Bate Brkića i Bulevara Jovana Dučića na Novom naselju ostaće do daljnjeg jer još nije poznato kako će se rešiti problem zatvorenog gradilišta na placu gde je trebalo da budu bazen i tržni centar.

Na ovom mestu više od pet godina stoje iskopane rupe pune vode iz kojih izbija armatura i koje predstavljaju opasnost za prolaznike i deponiju.

Dodatni problem je u tome što deca koja idu u školu "Miloš Crnjanski" na Satelitu ulaze na gradilište, iako je postavljena zaštitna ograda.

Podsetimo, "Tuš" je još 2005. godine zakupio plac od preko 16.000 kvadrata na 90 godina, za nešto više od 62 miliona dinara. Ugovor o davanju gradskog građevinskog zemljišta u zakup, radi izgradnje bazena i sale za male sportove s višenamenskim klupskim i poslovnim prostorom, potpisan je početkom 2006, ali se od izlivanja temelja s radovima nije dalje odmaklo.

U gradskoj inspekciji kažu da je bilo prijava zabrinutih građana koji su strahovali za bezbednost prolaznika i dece koja se tu zadržavaju. - Investitor je pribavio odobrenje za izgradnju, ali nije izmirio sve finansijske obaveze prema gradu. Zbog toga je gradilište zatvoreno, a radovi će biti nastavljeni kada investitor pribavi potrebnu dokumentaciju - kažu u gradskoj inspekciji.

Međutim, iako grad čeka na investitora da počne radove, to se sigurno neće dogoditi jer je "Tuš holding" jedva izbegao bankrot i sada najavljuje da će zbog nepovoljnog ekonomskog okruženja morati smanjiti svoje poslovanje u Sloveniji i regiji. Slovenačka kompanija je inače odavno u velikim problemima i sve svoje prodajne objekte u Srbiji još 2011. ustupila je konkurentskoj Idei.

  • Nebojsa

    16.10.2013 15:41
    Ruglo ostaje zauvek
    Gradjani novog naselja i satelita zar neprimecujete da nas zezaju sa tim bazenom vec 3-4 godine.Oni misle da smo mi budale, stvarno treba reci:DOSTA VISE NECEMO DA CEKAMO!!!
  • Nebojsa

    10.10.2013 06:00
    zablji hor
    Ako niste primetili gradjani novog naselha i satelita uvece na tom mestu zabe pevaju u horu!
  • Djole

    10.10.2013 00:27
    Poziv
    ... Svim stanarima Novog Naselja, da se okupe i naprave inicijativu, da daju konkretne predloge nadju i predloze resenje ovog problema ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti