Ko to radi u Dunavskoj?

Vlasnik stana i poslovnog prostora u kući u Dunavskoj 14, sa koje se juče obrušila fasada, prošle nedelje postao je kontroverzni crnogorski biznismen Ranko Babović, koji je osumnjičen za brojne malverzacije sa nekretninama.  
Vlasnik stana i poslovnog prostora u kući u Dunavskoj 14, sa koje se juče obrušila fasada, prošle nedelje postao je kontroverzni crnogorski biznismen Ranko Babović, koji je osumnjičen za brojne malverzacije sa nekretninama.

Naime, prema podacima Republičkog geodetskog zavoda, porodica Babović je 3. oktobra preuzela imovinska prava na prostor gde su ove nedelje započeli neobezbeđene radove.

Iz Zavoda za zaštitu spomenika kulture kažu da je investitor i vlasnik dela kuće Ranko Babović dobio potrebne dozvole i ispunio uslove za rekonstrukciju kuće u kojoj su nekada živeli Svetozar Miletić i Jaša Tomić.

U isto vreme, u Upravi za inspekcijske poslove kažu da čekaju odgovor od Uprave za urbanizam o toku postupka gde je Babović zatražio građevinsku dozvolu za rekonstrukciju tavanskog prostora u stambeni i dozvolu za rekonstrukciju krova. Kako navode u inspekciji, Babović nije bio dužan, ukoliko je dobio dozvole, da ih obavesti o početku radova, ali je bio dužan da pravilno obezbedi gradilište i postavi znakove upozorenja.

Objekat u Dunavskoj je, pre početka radova na rekonstrukciji koju su započeli Babovići, pretrpeo 2010. požar, kada je goreo prvi sprat kuće.

Babović je dovođen u vezu sa građevinskom mafijom u Zrenjaninu, u akciji u kojoj je uhapšen i tadašnji gradonačelnik tog grada, a kasnije i republički ministar poljoprivrede Goran Knežević.

Baboviću je tada suđeno jer je 2007. godine za 350.000 evra kupio tamošnji restoran "Ishrana" od 2.800 kvadrata, koji je nadogradio. Policija je sumnjala da je ovaj restoran u ruke Babovića došao uz mito od nekoliko hiljada evra, međutim, na suđenju "zrenjaninskoj grupi", crnogorski biznismen je oslobođen zajedno sa svim ostalim optuženima.


Babović je inače državljanin Crne Gore, i jedan je od najpoznatijih privatnih hotelijera na jadranskoj obali, sa sedištem u Baru i Kotoru. (M.Sovilj - miodrag@021.rs)

  • 11.10.2013 11:08
    @Elizabeta - opametite se seljacine
    Vecih seljaka od vas nema a debele veze crnogorske uvek rade posao pa ste zato tako i "uspesni"
    Kada narod to sve primeti,onda se jos i naljutite. Lako li je tudjim k*rcem gloginje lomiti.

    Kazes "brinite za vas i vasu decu, mogo ce vam biti bolje.Ostavite tudje brige drugima a vi brinite vase."
    Slazem se skroz...evo brinemo se, u sred grada,cigla pada.
  • elizabeta

    10.10.2013 18:23
    za tele(tabis)pcana
    Gospodine T.
    mozemo zajedno.
  • knut de frk

    10.10.2013 15:32
    zdravorazumski
    A od koga je kupio pomenuti stan? Verovatno od nekog lale koji nije gadljiv na pare, a takav vam ne smeta!!
    Ja ne vidim ovde nikakav problem što je čovek kupio stan (mogao je bilo ko drugi ali nije - stan zvrjao praza godinama a u njemu živeli klošari), što je dobio dozvole (samo ukoliko su one u saglasnosti za zakonom i projektom)... Imam protiv izvođača radova jer je šut mogao da ubije nekog i izvođač treba da odgovara. ALI TO NEMA VEZE SA TIM ŠTO JE CRNOGORAC KUPIO STAN!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti