Novi Sad i dalje bez gradskih opština

Novi Sad još neće dobiti gradske opštine jer nije donet novi Statut grada.
Novi Sad još neće dobiti gradske opštine jer nije donet novi Statut grada. Odbornik SPO-a, Nemanja Starović, kaže da se na tome intenzivno radi već godinu dana i da bi do kraja mandata ove gradske skupštine trebalo da se sve završi.

"Naša platforma predviđa formiranje 8 gradskih opština unutar gradske zajednice Grada Novog Sada. Ono što je važno reći to je da nove gradske opštine predstavljaju celine u svakom smislu. Kako u prostornom, tako i u komunikacijskom, demografskom i, što je možda najvažnije, ekonomskom smislu", kaže on.

Iako bi se, po predlogu SPO-a, formiralo još 7 opština, Starović kaže da do povećavanja troškova za građane ne bi došlo jer bi se deo administracije preuzeo od postojećih gradskih organa i službi. Broj odbornika u pojedinačnim opštinama ne bi trebao da bude veći od desetak.

"Rad tih Skupština-opština mora biti, na određeni način, besplatan. Ne treba da postoje nikakve odborničke nadoknade, nikakve dnevnice za rad tih Skupština-opština, a isto se odnosi i na izvršne organe koji bi bili formirani", objašnjava Starović.

Ovim predlogom decentralizacije formirale bi se Opštine Futog, Veternik, Rumenka, Kać, Klisa, Petrovaradin, Sremska Kamenica i Grad Novi Sad. (Zorana Bogdanović)

  • Serious

    03.06.2010 21:30
    @Sosa
    Pa grad vrlo malo ulaze u Futog i Veternik cak sta vise ih i koristi npr cena bus karte od 80 i 100 din .Predlog je odlican za ta mesta koja dobiju svoju opstinu i sigurno ce se moci daleko bolje razvijati nego u ovako centralizovanom sistemu
  • sosa

    21.05.2010 17:00
    Može. nek Futog i Veternik budu svoje gazde, i nek iz sopstvenih prihoda grade ulice, infrastrukturu divljim graditeljima, kojih je tamo vazda. I nek biraju koga hoće na izborima, i neka im taj neko ko im obeća kule i gradove iste napravi, a bez da mora da obilazi Grad!
  • Martin

    21.05.2010 13:53
    ovo je OK
    da se razumemo nisam clan ni jedne stranke, potpuno sam apolitican, briga me je i za draskovica i za tadica, ali pratim stvari po gradu i moram da kazem da je ovo jos jedan odlican predlog koji stize iz spo-a, kao sto je bio i za vracanje vojanovicevog "gasa" nazad u grad. neka samo tako nastave i uopste mi nece problem da glasam za njih na izborima, a vi vidite kako cete

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti