Policija sutra kontroliše pešake

Policijska uprava Novi Sad nastaviće u četvrtak akciju pojačane kontrole saobraćaja, usmerenu prvenstveno na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja koje čine pešaci.
Policijska uprava Novi Sad nastaviće u četvrtak akciju pojačane kontrole saobraćaja, usmerenu prvenstveno na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja koje čine pešaci.

Policija će najviše kontrolisati i kažnjavati prelaske kolovoza van obeleženog pešačkog prelaza, prelaske dok traje crveno svetlo ili uz korišćenje mobilnog telefona.

Kako je najavljeno, u četvrtak 10. oktobra, od 8 do 12 časova akciju će sprovoditi saobraćajni policajci i policijski službenici u civilnim odelima koji će uočene prekršaje dokumentovati fotografijama ili video zapisima, a zatim će legitimisati učinioce prekršaja i preduzeti dalje zakonske mere.

Policija je uputila apel na građane, pešake i druge učesnike u saobraćaju da se pridržavaju zakonskih odredbi o saobraćaju na putevima, jer će tako izbeći predviđene sankcije i sačuvati sebe i druge.

Prema Zakonu o saobraćaju, kazne za pešake visoke su skoro kao i kazne za vozače. Prelazak na crveno svetlo košta 5.000 dinara, a ako to radite u prisustvu maloletnog deteta kazna je od 15.000 do 30.000 dinara. Korišćenje mobilnog telefona na pešačkom prelazu košta 3.000 dinara, a ako je sa vama dete, kazna iznosi od 6.000 do 12.000 dinara. Za slušalice u oba uha na pešačkom prelazu plaća se 3.000, a ako je prisutno dete do 12 godina, od 6.000 do 20.000 dinara. Prelazak van pešačkog prelaza je 5.000 dinara, a ako vodite dete, kazna naraste na 6.000 pa do 20.000 dinara.

  • Baki

    11.10.2013 16:10
    Odgovor
    @Anonimus - @Don Juan i ostali... E moj ti, pa ja sam 100 puta prelazio preko pesackog sa mobilnim i slusalicama u usima i pri tome nikoga nisam ugrozio, a one koji su mene ugrozavali bezuslovnim skretanjem na uslovno zeleno sam izbegao jer iako su mi slusalice u usima, znam da upotrebim oci i mozak pre nego sto krocim na drum i procenim situaciju. S'druge strane, jel treba da ti pricam sta sam kao vozac dozivljavao od onih pesaka sto ne koriste mobilni pri prelazenju bulevara kod futoske gde im padne na pamet, ni ne pogledajuci da li nesto ide? Nah, mislim da nije potrebno. I jos nesto, meni je moja bezbednost mnogo bitnija nego nekom drotu kome je posao samo da uzme sto vise para da bi zakrpio suplji budzet i zato pazim sta radim, a za to mi nisu potrebni neki glupavi zakoni!
  • komsha

    11.10.2013 07:28
    jel da?
    pa zar ne treba to da rade svaki dan?
    za vreme sajma stoje kao ukras na putu, dok pored njih likovi prelaze 4 kolovozne trake sa parkinga na sajam i nazad..
    biciklisti i pesaci se ponasaju kao samoubice.. pored priucenih vozaca to bude strasno, a onda lose prodju oni koji paze sta rade...
  • Don Juan

    10.10.2013 17:17
    @Aninimus
    Pandur, naravno da treba...... Nikome niste od koristi dok primate mito u saobracaju, a mogu da ti nabrojim bar 50 krivicnih dela koja u istom trenutku ugrozavaju bezbednost gradjana u mnogo vecoj meri........... Kada sam prijavio kradju akumulatora iz kola (samo jedan primer), cika u plavom mi je preporucio da isti nosim sa sobom kuci, jer ne mozete vi toboz svuda da budete........ Znam da ne mozete svuda da budete, ali vas nema NIGDE, osim u pezoima, da slucajno ne izgubite stomacine, patrolirajuci negde PESKE i ulivajuci kakvu-takvu sigurnost gradjanima......... O tezim oblicima kriminaliteta, za koji ste svi odreda SLEPI, da i ne govorim..... Prema tome, manite se lizalice i pistaljke i ovakvih kvazi akcija, dok narkosi, secikese, kriminalcici i teski mafijasi u ovom gradu rade sta hoce!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti