Đaci srednje ekonomske sami donose namirnice na praksu

Problemi zbog blokade računa Srednje ekonomske škole "Svetozar Miletić" počeli su da se odražavaju na nastavu, pogotovo učenika koji pohađaju ugostiteljske smerove pa tako kuvari i poslastičari moraju da namirnice za praksu sami donose od kuće.
Problemi zbog blokade računa Srednje ekonomske škole "Svetozar Miletić" počeli su da se odražavaju na nastavu, pogotovo učenika koji pohađaju ugostiteljske smerove pa tako kuvari i poslastičari moraju da namirnice za praksu sami donose od kuće.

Restoran ove škole, "Staro zdanje" u Pašićevoj, trenutno ne radi za posetioce i pitanje je koliko će još dugo raditi za 300 učenika koji se obučavaju za kuvare pošto su dobavljači prestali sa isporukom potrebnih namirnica za obavljanje stručne prakse.

Kako nadležni u gradu i Ministarstvu prosvete i dalje ostaju pri stavu da nisu u zakonskoj mogućnosti da rešavaju problem duga ove škole, koji iznosi oko 100.000 evra, nastava se trenutno izvodi samo zahvaljujući donacijama prijatelja škole, koji su se ponudili i da učestvuju u vraćanju duga. Zbog neizmirenog duga prema investitoru koji je vršio radove na obnovi fasade, srednja ekonomska je trenutno došla u situaciju da joj je račun blokiran, dok će table, klupe i ostali školski nameštaj uskoro ponovo biti ponuđeni na prodaju.

Podsećamo, direktor škole Nebojša Bulatović tvrdi da čitav problem ima političku pozadinu i da su sve njihove nedaće počele sa prošlogodišnjim izborima. U međuvremenu, svi sležu ramenima, dok se za opstanak ove najveće škole u Srbiji, sa 2.200 đaka i 170 zaposlenih, za sada jedino interesuju učenici i njihovi roditelji.

  • Roditelj

    10.10.2013 15:09
    Odgovoran - anonimus
    Kako te bre nije sramota, da ti možda nisi napikirao nešto od restorana posle tolikih godina rada u njemu?
    Direktoru, koji je poštenjačina i nepartijska ličnost će pomoći oni koji su orjentisani nekim višim ljudskim ciljevima, a ne samo svojom ličnom i pokvarenom materijalnom korišću. I ne zaboravi - nas će uvek biti više, a svi vi se zabavljajte po strankama od danas do sutra.
  • Roditelj

    10.10.2013 14:52
    savršen predlog
    Suma od 10.000.000,00 din je stvarno smešna da bi se "kao" pravila ovolika frka. Da se podsetimo samo za koju je cifru pre neki dan prodata puška na sajmu - 837.000,00 din. Pošto gradske i pokrainske oce ne zanima školovanje 2200 učenika, mogli bi i naši veliki novosadski biznismeni nešto donirati - eto im fantastične reklame. A, ako se ni oni ne odazovu ovoj zaista sramnoj raboti vlasti, imam savršen predlog:
    Ispred spomenika Svetozaru Miletiću treba postaviti kutiju za dobrovoljne priloge građana NS. Ako svako od nas ubaci samo 30 din (što je skoro duplo manje od 1 karte u gradskom prevozu), škola će isplatiti "svoje" dugove, (a nisu njeni jer je državna svojina) i još će joj preteći malo novca da kupi koju stolicu,(hoće đaci da ponesu deo nameštaja za sedenje od kuće). Ne zaboravite - treba oko kasice organizovati i dobrovoljce na straži - u blizini je ... Idemo dalje za dobrobit našeg pokolenja.
  • NS

    10.10.2013 08:58
    Ovo nema nigde...
    U sta su pretvorili ovaj nekad divan grad,politicki diletanti sa svih strana...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti