Vencel: Novosadsko pozorište pokreće scenu u Budimpešti

Novoimenovani direktor Novosadskog pozorišta Valentin Vencel ocenio je da turbulencije van pozorišta bazirane na nesporazumima neće uticati na realizaciju utvrđenog repertoara i kontinuitet kvalitata rada te kulturne ustanove.
Novoimenovani direktor Novosadskog pozorišta Valentin Vencel ocenio je da turbulencije van pozorišta bazirane na nesporazumima neće uticati na realizaciju utvrđenog repertoara i kontinuitet kvalitata rada te kulturne ustanove.

On je na pitanje novinara Radija 021 da prokomentariše to što je Kata Đarmati imala podršku glumaca prilikom izbora direktora Novosadskog pozorišta, rekao da u tome vidi gest podrške i solidarnosti, a ne neprijateljstva, kao što se provlačilo u medijima.

Vencel smatra da su glumci "imali moralno i demokratsko pravo se se opredele za kandidata kojeg podržavaju", naglasivši da je konflikt vođen van pozorišta, gde je konkurs iskorišćen samo kao povod za to. - Grubo ću se izraziti, ali ovaj konkurs je bio samo inicijalni povod za debatu i konflikt između, sa jedne strane kompetentnih činioca koji po zakonu odlučuju o izboru novog  direktora, i sa druge strane, nekih snaga koje ću nazvati "snagama u ofu" - kaže on za 021 dodajući da je na taj način "samo unesena zabuna u ansambl".

On je rekao da je u planu pokretanje scene Novosadskog pozorišta u Budimpešti i da namerava da "balkanski brend" na mađarskom jeziku ponudi mađarskoj publici. Vencel je pre osam dana stupio na funkciju direktora Novosadskog pozorišta, a podržao ga je Upravni odbor, kao i Odbor za kulturu Nacionalnog saveta Mađara. (Suzana Stojićević)

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti