FOTO: Miran protest podrške Sajmonu Vilsonu i "Biciklističkoj kuhinji"

Skup podrške jednom od osnivača "Biciklističke kuhinje" Amerikancu Sajmonu Vilsonu koji je dobio nalog za iseljenje iz Srbije, održan je danas na Trgu slobode.
Skup podrške jednom od osnivača "Biciklističke kuhinje" Amerikancu Sajmonu Vilsonu koji je dobio nalog za iseljenje iz Srbije, održan je danas na Trgu slobode.

Na skupu je bilo oko 100 učesnika koji su na trg doneli spakovane kofere i transparente "Želim da ostanem", "Kulturna razmena je moj drugi dom", "Ako odem, faliću vam", "Volim Novi Sad, želim mu dobro, želim mu Kulturnu razmenu", "Želim da ljudi ostaju u mom gradu" i "Bez njih ne želim ni ja da ostanem".

Organizatori današnjeg protesta - Vojvođanski građanski centar i aktivisti okupljeni oko kafića "Culture Exchange", rekli su da je cilj protesta da se poruči da Vilson treba da dobije vizu za ostanak u Srbiji.

Vilson u Novom Sadu živi više od tri godine sa suprugom i troje dece. Policija mu je naložila da do kraja oktobra napusti Srbiju jer je prekršio uslove boravka.

Njemu je, prema objašnjenju policije, boravak prvobitno bio odobren radi volontiranja u kulturnoj razmeni, a ne za osnivanje privrednog društva za trgovinu i usluge i rad u njemu - što je Vilson učinio.

  • ina

    23.09.2014 03:46
    I jel otisao?
  • 15.10.2013 08:59
    @Anonimus
    "Tijana, da zavrsis fax a ne da sedis na 'ladan beton pod stare dane"
    Pa eto zaboravila je stiropor da ponese kao sto je nosio duhovni vodja vas koji *erete ovde o nekim sektama.
  • tst

    11.10.2013 14:31
    Opet mi zafalilo karaktera za komentar :)
    Nastavak:

    Razlika je velika i suštinska jer pahomija možemo osuditi što je prekršio nešto, a ovima je to princip kojim se vode pa time ništa ni ne krše kada urade isto što i pahomije. Barem ne krše principe svoje religije, ali naravno da time krše zakon i moralna osećanja većine. A za demokratiju, na koju se mnogi pozivaju, dosta je važan taj osećaj.

    Ako tebi Baltazare pođe za rukom da ti se neke lepe devojke oduže seksualnim uslugama zato što si im popravio bicikl, svaka čast, ali to se zove prostitucija i znaj da takva praksa ipak krši zakon.
    E sad, zašto većina zemalja nije legalizovala prostituciju, to je veliko pitanje i glavolomka čak i za mene...to je jedno od prava žena za koja mi nije jasno zašto se ne bore podjednako vatreno kao i u ostalim pravima :)

    A ti sad Baltazare uključi onu tvoju šarenu mašinu koja će rešiti sve probleme, pa i tvoj da razumeš zašto hrišćanstvo nije loše iako ga mnogi zloupotrebljavaju ;)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti