Treću Srbiju će predstavljati Dragana Đuković u Narodnoj skupštini

Poslanica URS-a Dragana Đuković sutra će i zvanično biti predstavljena kao novi poslanik novosadskog političkog udruženja "Treća Srbija" u republičkom parlamentu, saznaje 021.
Poslanica URS-a Dragana Đuković sutra će i zvanično biti predstavljena kao novi poslanik novosadskog političkog udruženja "Treća Srbija" u republičkom parlamentu, saznaje 021.

Tako će organizacija, koja najavljuje da će uskoro postati partija, imati narodnog predstavnika bez ijednog dobijenog glasa na poslednjim izborima.

Dragana Đuković (1980) iz Novog Sada, bila je članica Narodne partije Maje Gojković koja je koalicionim dogovorom sa Mlađanom Dinkićem dobila dva mesta u srpskom parlamentu, a upotpunile su ih upravo njih dve. Gojkovićeva se brzo razišla sa Dinkićem, potom su jedno vreme bile samostalne poslanice, da bi kasnije bio formiran nov poslanički klub u kom su predstavnike imali Gojkovićeva, Ugljanin i Trnavčević.

Kasnije je bivša gradonačelnica Novog Sada prešla u SNS, a Đukovićeva u novembru 2012. napustila NP i pristupila poslaničkom klubu URS-a koji je nedavno izbačen iz vladajuće koalicije.

Na prošlogodišnjim lokalnim izborima, pokret Dveri je uspeo da osvojio deo glasova Novosađana, pređe cenzus i uđe u gradski parlament sa pet odbornika. Međutim, pošto centrala nije dala saglasnost novosadskim odbornicima da uđu u koaliciju sa SNS, ovi su se otcepili i napravili Treću Srbiju koju je dopunio još jedan izbačeni, Živko Ćurčić iz partije Nijedan od ponuđenih odgovora.

Time je jedan desničarski pokret za koji su glasali pojedini Novosađani ostao bez predstavnika naroda u gradskom parlamentu, a stvoren je novi koji nije postojao ni na jednoj izbornoj listi. Organizaciji Treća Srbija ujedno su pripala i dva direktorska mesta u novosadskim javnim preduzećima, Informatici i Lisju.

Treća Srbija se zalaže za ukidanje autonomije Vojvodine i za proglašenje Novog Sada za glavni grad Srbije. (S. Krajnović)

  • stariji cicica

    04.11.2013 22:28
    saznajte bitno
    netreba komentarisati ono sto neznate.Vodeca garnitura trece srbije su momci i devojke sa zavrsenim redovnim napominjem redovnim fakultetima i to sa visokim prosekom, pored toga mladi, treba ih podrzati
  • fandjolinica

    14.10.2013 07:34
    Cist cirkus.
    Gospođa se udala za nesposobng čoveka, pa je ovaj poput makroa prodaje iz stranke u stranku ne bi li dobio neki posao, u skupštini se predstavlja kao gospođin vozač, jede jeftino na račun građana, i uz klopicu prodaje ženu ko više ponudi...

    Kod Maje je morala da ćuti, kod Mlađe isto, eto sad je prešla kod onih koje je u kampanji najžešće pljuvala i na njihov pomen povraćala, ali oni drže 2-3 javna preduzeća, pa im jedno ili dva radna mesta nije skupa cena da plate da postanu parlametarni, a dotična da zastupa ideje 1389 i ostalih ultra-mega-giga-hardkor nacionalista.

    Za to vreme, neko od nas(Vas) će na poslu dobiti kolegu po imenu Vlado Đuković.
  • Neša i Mića

    12.10.2013 18:12
    Kvazi novinarka
    Da ne bude istrage što se tiše Draganinog obrazovanja... Koliko ja znam devojka je večiti student, u narodnoj partiji je sama sebe proizvela u novinarku iako novinarsku školu nije ni videla. Dakle srednjoškolka bez iole poštenja, idealna za manipulisanje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti