Gradilište u Dunavskoj i dalje neadekvatno obezbeđeno

Ni urušavanje krova sa zgrade u Dunavskoj 14 nije bila dovoljna opomena za investitora Ranka Babovića i izvođače radova koji su nastavili radove na kući, jer mu je građevinska inspekcija naložila da zgradu vrati u prvobitno stanje.
Ni urušavanje krova sa zgrade u Dunavskoj 14 nije bila dovoljna opomena za investitora Ranka Babovića i izvođače radova koji su nastavili radove na kući, jer mu je građevinska inspekcija naložila da zgradu vrati u prvobitno stanje.

Na zgradu je postavljena skela, ali nema zaštitne mreže, nema znaka upozorenja, zaštitna traka nije postavljena na adekvatnu udaljenost, već visi svega dva metra od skele, a radnici ne nose šlemove na glavi.

- Investitor postupa u skladu sa rešenjem građevinskog inspektora, koji mu je naložio da zgradu vrati u prvobitno stanje. Ovaj postupak je još u toku, a kada bude završen znaćemo i kakve ćemo mere i sankcije primeniti prema investitoru - kaže v.d. načelnika gradske Uprave za inspekcijske poslove Vladimir Balaban.

U inspekciji su neposredno nakon pada krova, usled radova za koje investitor nije posedovao odobrenje gradske Uprave za urbanizam, objasnili i da investitor "nije bio dužan, ukoliko je dobio dozvole, da ih obavesti o početku radova, ali je bio dužan da pravilno obezbedi gradilište i postavi znakove upozorenja".

  • elizabeta

    14.10.2013 10:08
    gospodin YYYYY
    Mozda gos.investitor jeste bio ministar i mozda vozi mercedes sa reg.oznakama BRYYYYY, ali ako nam jos koji takav ne dodje, pola Novog Sada ce nam se srusiti. Daj boze da ih je sto vise da se ove stracare renoviraju( uz duzno postovanje onih koji su tu nekada ziveli tu, jer oni vise nista ne mogu renovirati). Sve je dobro proslo, ostavite coveka neka radi na miru. Od stecista narkomana i skitnica napravice pristojnu i sigurnu zonu. Pomislite i na vasu decu, mozda su nekada odlazila tamo da se fiksaju i pijance. Napred Babovicu, ljudino.
  • -

    11.10.2013 12:31
    -
    nego, ko ono restaurira sat na tvrdjavi?
    stize zima a jos nema salkatri na njemu.
  • kenjo masinac

    11.10.2013 10:43
    @lala-kako?
    Pa lepo,rekoh vam prosto pravilo DDD bokanstine:
    i zupcanici se podmazuju da ne skripe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti