Očistili Šodroš i pomogli Dušanu Travici dobrovoljnim prilogom

Petnaestak Novosađana učestvovalo je juče u trećoj po redu akciji čišćenja otpada, na obali Dunava na Šodrošu.
Petnaestak Novosađana učestvovalo je juče u trećoj po redu građanskoj akciji čišćenja otpada, na obali Dunava na Šodrošu.

 

Tom prilikom prikupljeno je i uplaćeno 11.500 dinara na račun za lečenje studenta Dušana Travice koji je povređen u saobraćajnoj nesreći u SAD.

Organizator Jovica Vukša kaže za Radio 021 da je zadovoljan ishodom, jer su učinili grad čistijim, a ujedno doprineli pomoći povređenom studentu. "Više smo sakupili smeća nego prošli put. Kraj je bio znatno lepši. Ostalo je i dalje otpada, nismo stigli sve da odradimo, jer nas je bilo nedovoljno. Bilo je i roditelja sa decom, a deca su napravila divnu atmosferu, malo je reći da smo zadovoljni", kaže Vukša.

Građani su između sebe sakupili 1.500, a firma za reciklažu "Greentech" uplatila je 10.000 dinara. "Znam da je to malo, ali je od srca", napominje Vukša.

Građani su učestovavali u humanitarnoj akciji za Dušana Travicu koji je pre sedam dana stradao u saobraćajnoj nesreći u kojoj je poginuo Vladan Jovanović, a lakše povrede zadobio Goran Šišarica.

Podsetimo, Vukša je sličnu akciju organizovao prošlog meseca kada mu se pridružilo petnaestak Novosađana u čišćenju dela Ribarca. Prethodno je sa svojim prijateljem očistio deo dvorišta u Kliničkom centru od ambrozije. (Suzana Stojićević)

  • 14.10.2013 15:57
    svaka vam cast junaci i Sodros je deo NS kao i kej ali bez ljudi poput vas bi bio dzungla i trebalo bi mnogo vise da se cuva priroda a grad da se pozabavi sredjivanjem obala i rukavaca
  • a kad je ..

    14.10.2013 14:22
    tito organizovao radne akcije ,svi ste bežali..........jelde????????????
  • LIMANAC

    14.10.2013 12:46
    cUVAJMO PRIRODU I GRAD
    Bez drastucnih kazni,pa makar i prinudnim radom nesavesni pojedinci ce i dalje zagadjivati grad.Komunalna policija mora biti mnogo efikasnija a ukoliko svoj poso ne obavlja savesno i odgovorno onda bi bilo normalno da im se utvrdi obaveza da povremeno sami ciste grad.
    SVE CESTITKE JOVICI VUKSI I NJEGOVOJ VREDNOJ DRUZINI.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti