Premijera filma o ženama sa sela u Novom Sadu

Film o ženama sa sela "Čini mi se da sam malo drugačija", koji ukazuje na potrebu veće podrške radu seoskih žena kako bi se omogućio njihov veći uticaj na zajednicu, premijerno je danas prikazan u Novom Sadu.
Film o ženama sa sela "Čini mi se da sam malo drugačija", koji ukazuje na potrebu veće podrške radu seoskih žena kako bi se omogućio njihov veći uticaj na zajednicu, premijerno je danas prikazan u Novom Sadu.

Film je nastao kao deo projekta "Pokrajinski ombudsman bliži građanima i građankama" u koji je uključena i organizovana obuka o pravima žena, a scenario je uradila novosadska aktivistkinja Marija Gajicki, saopštio je pokrajinski ombudsman.

U filmu je prikazano iskustvo žena iz 15 vojvođanskih sela koje su zahvaljujući edukaciji promenile odnos prema ljudskim pravima, diskriminaciji i rodnoj ravnopravnosti.

Žene u filmu, između ostalog, govore o tome koliko je edukacija doprinela spoznaji njihovog ličnog potencijala i mogućnosti da promene krenu od njih samih tako što će se u svojim aktivnostima zalagati za dosledno poštovanje "načela nediskriminacije i rodne ravnopravnosti".

Projekat "Pokrajinski ombudsman bliži građanima i građankama" sproveden je od 2011. do 2013. godine u saradnji sa Agencijom Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena, uz finansijsku podršku Vlade Norveške.

Jedan od osnovnih ciljeva tog projekta je podizanje svesti javnosti o kršenju ljudskih prava žena i diskriminaciji na osnovu pola, bračnog i porodičnog statusa, te ukazivanje na mogućnosti zaštite žena posredstvom institucije Pokrajinskog ombudsmana.

  • MonteDushano

    17.10.2013 11:46
    Seljaci po selima, građani u gradovima. OK?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti