Đačka policija u školi Jožef Atila

Učenici Osnovne škole "Jožef Atila", obučeni u fluorescentne prsluke s kačketima i značkama, od sledeće nedelje počinju da patroliraju školom, a to će ujedno biti prva takva patrola u Srbiji.
Učenici Osnovne škole "Jožef Atila", obučeni u fluorescentne prsluke s kačketima i značkama, od sledeće nedelje počinju da patroliraju školom, a to će ujedno biti prva takva patrola u Srbiji.

Đaci će neprestano dežurati, obilaziće dvorište, hodnike, toalete, prijavljivaće slučajeve nasilja i pomagati vršnjacima koji imaju neki problem. Školsku patrolu činiće učenici šestog, sedmog i osmog razreda koji će se dobrovoljno prijavljivati. Za sada je izabrano 10 đaka koji s nestrpljenjem čekaju trenutak kada će početi da patroliraju.

"Najveći problem jeste to što ima drskih učenika. Nekulturni su prema nastavnicima, svađaju se, tuku, psuju i zbog toga se ne osećamo prijatno. Želimo da budemo bezbedni, da idemo bez straha na časove i zato mislim da će školska patrola mnogo pomoći", kaže Nina Nikolić, učenica šestog razreda.

Po dvoje učenika neprestano će patrolirati školom.

"Ako čujemo da drugi učenici dogovaraju tuču, ako vidimo da se nešto sumnjivo dešava, sve ćemo to prijavljivati direktoru, psihologu, pedagogu. Naš zadatak biće i da vodimo računa o mlađim učenicima da budu bezbedni kada prelaze ulicu", kaže učenica Elisaveta Vasović.

Đaci kažu da su njihovi roditelji oduševljeni što se konačno radi nešto na povećanju bezbednosti.

"Dežurni nastavnici i obezbeđenje u školi nikada ne mogu znati šta se među učenicima dešava, šta se događa na odmorima, u toaletima ili iza škole kao što to znaju sami đaci", priča Danilo Redžepović, autor ovog besplatnog projeka koji se sprovodi u saradnji škole i agencije koja obezbeđuje školu. On dodaje da se ovo lako može uvesti u sve škole.

Školska patrola biće predstavljena u subotu od 12 sati u dvorištu OŠ "Jožef Atila". To će biti i prvi čas obuke učenika kojoj će prisustvivati policija, vatrogasci, i lekari Hitne pomoći.

  • psiholog

    15.10.2013 23:26
    das Experiment.
  • 15.10.2013 18:22
    jedem orase i cutim...
    Plava policija, zelena policija, pa sto ne bi i decija policija? Neka ih, i treba da mi skrenu paznju da ne mislim kolika sam veverica postao.
  • Nemanja

    15.10.2013 13:59
    Idiot strikes again
    Pošto se probio kao kobajagi novinar i lovac na sekte, maneken sa Panonije bi da se oproba i kao pedagog, a isti takvi genijalci iz uprave škole ga puštaju da eksperimentiše na deci. Mogu samo da zamislim svemirske batine kojima će ta deca verovatno biti izložena, kao i zajebanciju vršnjaka...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti