Mirkoviću i Penčiću Poljanskom Sterijina nagrada

Sterijina nagrada za naročite zasluge na unapređenju pozorišne umetnosti i kulture dodeljena je Milosavu Buci Mirkoviću (posthumno) i Dejanu Penčiću Poljanskom.

Sterijina nagrada za naročite zasluge na unapređenju pozorišne umetnosti i kulture dodeljena je Milosavu Buci Mirkoviću (posthumno) i Dejanu Penčiću Poljanskom.

"Književnik, esejista, pesnik, književni i pozorišni kritičar, Mirković je obeležio jedan značajan period Jugoslovenskih pozorišnih igara, a kasnije Sterijinog pozorja", istakao je direktor te institucije Selimir Radulović saopštavajući odluku Upravnog odbora SP. Mirković je u dva navrata bio član žirija Sterijinog pozorja, a 22 godine je vodio Okrugli sto kritike na tom pozorišnom festivalu.

U obrazloženju odluke o dodeli nagrade Penčiću Poljanskom navodi se da je taj pozorišni kritičar i novinar, svojim dugogodišnjim delovanjem na Drugom programu Radio Beograda "afirmisao i obeležio radijsku pozorišnu kritiku". Bio je dva puta član žirija Sterijinog pozorja, navedeno je u odluci i istaknuto da njegov rad odlikuju "beskompromisna i oštra kritička misao, bez mržnje i naklonosti, ali za dobro pozorišta".

Nagrade će biti uručene na 59. Sterijinom pozorju, iduće godine.

Predsednik Upravnog odbora SP Sava Damjanov rekao je da će dramski pisac iz Beograda Igor Bojović biti selektor i predstojećeg 59. Sterijinog pozorja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti