Direktorki ne pada na pamet da podnese ostavku

Savet roditelja Osnovne škole "Jovan Dučić" u Petrovaradinu traži da direktorka ove škole Dušanka Nalić podnese ostavku zbog moralne odgovornosti za slučaj profesora Ivana M.Š.

Savet roditelja Osnovne škole "Jovan Dučić" u Petrovaradinu traži da direktorka ove škole Dušanka Nalić podnese ostavku zbog moralne odgovornosti za slučaj profesora Ivana M.Š.

To je za Radio 021 izjavio predsednik Saveta roditelja Goran Mitričević."Mi jednostavno tražimo da direktorka pokaže iole malo ljudske i moralne odgovornosti, bez obzira na to da li je ona najkrivlja u celoj situaciji, da podnese ostavku. Međutim, njoj to ne pada na pamet", kaže on.

Mitričević tvrdi da je i prošle školske godine jedna majka prijavila direktorki pedofilsko ponašanje profesora, na šta niko nije reagovao.

Podsećamo, profesor geografije Ivan M.Š. uhapšen je pod sumnjom da je seksualno zlostavljao učenike. Nakon tog slučaja svi zaposleni u školi potpisali su izjavu da se nikada niko nije požalio na njegov rad, za šta Mitričević kaže da je sramno.

Na jučerašnjem sastanku Saveta roditelja dogovoreno je da se organizuje komisija od tri člana, roditelja, koji će proveriti sve zapisnike sa Saveta, kako bi utvrdili da li je ikada iko imao primedbu na ponašanje ovog nastavnika ili bilo kog drugog.

U ponedeljak će biti održan sastanak gradonačelnika Igora Pavličića i direktora osnovnih škola u Petrovaradinu i Šangaju gde je radio uhapšeni nastavnik.

  • sremac

    22.05.2010 21:51
    sramota
    Verovatno direktorka i uprava skole u Petrovaradinu imaju mnogo vise putera na glavi cim se kriju iza svih nastavnika koji su rekli da je on o.k.Treba kompletno procesljati skolu,po svim osnovama,sigurno ce svasta pronaci!A NI ONI ONDA NISU BOLJI.MORALNO SU PRAZNI ,A SAVESTI NEMAJU,svi treba kompletno da dobiju otkaze i da se iz korena promeni kadar u toj skoli ,zato sto ce skola ostati bez dece.Roditelji nemaju vise poverenja ni u jednog nastavnika iz te skole kada svi lazu i kazu da on nikad nije pravio probleme.Ja imam troje dece i sve cu ih prebaciti u drugu skolu!!
  • Ivana

    22.05.2010 11:05
    Direktorka mora da ode i svi profesori koji su zna
    Savet roditelja je u pravu, direktorka mora da ode !!
    I svi koji su znali ili sumnajali a nisu ni mrdnuli prstom !!

    Ako postoji dokaz, po recima g. Gorana Mitričevića da je prošle školske godine jedna majka prijavila direktorki pedofilsko ponašanje profesora, na šta niko nije reagovao.. nema onda sta direktorki da pada ili ne pada napamet da podnese ostavku Nju mora Ministarstvo prosvete odmah da otpusti !!!

    Tu SIGURNO postoji jos profesora koji su znali bar za pustanje pornografskih filmova od strane tog profesora, ali su se tome smeskali. E pa treba da im presedne to smeskanje i da i oni odu zbog zanemarivanja..

    Naravno da oni sada jedni druge stite i da ce poreci svaki usmeni razgovoro tome sa roditeljima, za koji nema svedoka.

    Ali istina se uvek moze otkriti u pravnoj drzavi !!

    Ovo je stvarno sramotno :((!!

    Sta radi nase sudstvo, tuzilastvo ??!!!
  • sosa

    21.05.2010 20:23
    e kad bi prosvetni radnici ovako razmisljali na celu sa pegagogom i psihologom skole
    da malo protresu i tu decu saljivdzije i te roditelje koji se takvima ponose

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti