Studenti PMF-a dobili nagrade međunarodne fondacije

  Četvoro studenata Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu dobilo je nagrade međunarodne fondacije CheckMark Ger van Meel, koje se svake godine dodeljuju autorima najboljih diplomskih i master teza u oblasti hemije.  
Četvoro studenata Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu dobilo je nagrade međunarodne fondacije CheckMark Ger van Meel, koje se svake godine dodeljuju autorima najboljih diplomskih i master teza u oblasti hemije.

 

Doktorand Departmana za hemiju biohemiju i zaštitu životne sredine novosadskog PMF-a, Filip Šibul, osvojiho je drugu nagradu sa radom "Ekstrati vrsta roda Polygonum kao inhibitori biosinteze eikozanoida". Prva nagrada će biti dodeljena Ani Tošić sa Hemijskog fakultet u Beogradu, a treća ide Aleksandri Stojiljković na beogradski Fakultet za fizičku hemiju.

S obzirom na to da  su radovi prijavljeni ove godine bili vrlo kvalitetni, još četvoro studenata je nagrađeno Sertifikatom izvrsnosti - Stela Murenji, Siniša Popov i Tamara Tomin sa Departmana za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine na PMF-u i Jelena Papan sa Hemijskog fakulteta iz Beograda.

Fondacija CheckMark Ger van Meel osnovana je 2007. godine promoviše i stimuliše fizičkohemijske, hemijske i biohemijske nauke i obrazovanje u Srbiji, a pruža izuzetne mogućnosti za usavršavanje srpskih studenata u holandskim kompanijama. Takođe, angažovana je na prikupljanju dodatnih sredstava ili opreme koju donira fakultetetima, kako bi se poboljšala praktična nastava za studente diplomskih studija.

  • dara radic

    02.03.2015 00:29
    Ovo, nazalost, u Srbiji još uvek nije vest vredna paznje, mnogo je vaznije sta je Jeca rekla Ceci, a naročito sta je rekla Seki....
  • Hemičarka

    16.10.2013 18:13
    Čestitke
    Čestitke svima! A posebna čestitka kolegi Siniši! Svaka čast!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti