Nagrađena solistkinja Opere SNP-a Jelena Končar

Solistkinja Opere Srpskog narodnog pozorišta (SNP) Jelena Končar dobila je nagradu za najboljeg ženskog izvođača na proteklom operskom festivalu "Armel" u Segedinu.
Solistkinja Opere Srpskog narodnog pozorišta (SNP) Jelena Končar dobila je nagradu za najboljeg ženskog izvođača na proteklom operskom festivalu "Armel" u Segedinu.

To prestižno priznanje Jelena Končar je dobila za ulogu Gospođice N. N. u operi "Posljednji ljetni cvijet", kompozitora Zorana Juranića u koprodukciji SNP i Muzičkog bijenala Zagreb.

Solistkinja SNP ušla je u finale tog prestižnog takmičenja zajedno sa još deset pevača, od 36 koliko ih se prijavilo za festival, a Međunarodni žiri, u kome su bili mnogi poznati umetnici, odlučio je da, pored dve takmičarke iz Francuske i jedne iz Belgije, Jeleni Končar dodeli prvu nagradu.

Na operskom festivalu "Armel", održanom od 5. do 15. oktobra, učestvovalo je pet operskih ostvarenja iz Poljske, Mađarske, Turske, Engleske i Srbije.

Festival je posvećen savremenom operskom stvaralaštvu i prvenstveno je koncipiran kao takmičenje mladih pevača.

SNP je i prošle godine učestvovalo na Armel festivalu, a nagradu za najboljeg ženskog izvođača dobila je Viktorija Markarjan za ulogu Mileve (Marić Ajnštajn), u istoimenoj operi Aleksandre Vrebalov.

  • ovo-ono

    16.10.2013 20:48
    Svaka čast Jeleni. Izvanredno peva i glumi i svaki put je više nego sjajna. Izuzetno mi je drago što je dobila nagradu.
    PS. Mogli ste baš da stavite i njenu fotografiju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti