Mandić: Račun grada nije blokiran

Račun Grada Novog Sada nije blokiran i plaćanja se odvijaju bez problema, izjavio je Član Gradskog veća za finansije Dejan Mandić.
Račun Grada Novog Sada nije blokiran i plaćanja se odvijaju bez problema, izjavio je Član Gradskog veća za finansije Dejan Mandić.

Njegova reakcija usledila je nakon teksta u današnjem Blicu da je Ministarstvo finansija odlučilo da Novom Sadu više ne prebacuje novac iz republičkog budžeta dok PU "Radosno detinjstvo" ne izmiri dugovanja dobavljačima. Naime, ova ustanova, koja godinama grca u dugovima, probila je rok od 60 dana za plaćanje obaveza dobavljačima.

"Kada je reč o Predškolskoj ustanovi "Radosno detinjstvo", situacija koja je zatečena je najblaže rečeno skandalozna. U periodu od 2007. do 2012. godine u toj ustanovi nagomilan je dug prema dobavljačima i Poreskoj upravi od preko 700 miliona, a sve zbog isplaćivanja zarada prekomernom broju zaposlenih koji su i primljeni u radni odnos u navedenom periodu", kaže Mandić.

Direktor "Radosnog detinjstva" Marko Grgurević kaže da će toj ustanovi biti dostavljen novac za plaćanje dobavljača čim dostave izveštaj o finansijskom poslovanju. Blic piše da gradska vlast ne želi da izmiri dugovanja Predškolske ustanove iz svog budžeta, a da se s druge strane, Ministarstvo finansija striktno drži odredbi Zakona o rokovima izmirenja novčanih obaveza, pa je zbog probijanja poslednjih rokova donelo odluku da blokira transfere novca Novom Sadu.

  • Roditelj

    18.10.2013 07:10
    Plate
    "Zaposlenima će u narednih par dana ostatak od 20 odsto julskih plata biti isplaćen zajedno sa avgustovskim. Kako kaže direktor Grgurović, preduzeće je pronašlo model po kojem će u narednih mesec ili dva isplaćivati sve zaposlene, ali da se nakon toga njihov broj mora smanjiti."

    Ovo rece direktor pre skoro dva meseca, a plata nema!

    Vaspitac postao administrativni radnik, traze se planovi, dnevnici, raznorazni samozvani pedagozi traze neke stvari koje nemaju veze sa obrazovanjem (svakako nisu nikada ni radili sa decom, pa ne znaju). Vaspitac nema vremena da se posveti deci.
    Ljudi nemaju novca za osnovne potrebe, isplatite plate!
  • A

    18.10.2013 06:06
    Odma plate isplaćujte!
    Za kojekakve gluposti para ima, a za decu i brigu o njima nema. Sramota! Izes zemlju i ovaj grad, bitno da se daju pare na UBROJČAVANJE.
  • Vaspitačica sa memorijom

    18.10.2013 04:31
    Raspad sistema
    Jad, čemer i sramota. Čisto politička prepucavanja. O deci i o zaposlenima niko ne razmišlja. Ja jutros nemam ni za perec pre posla, a očekuje se da budem profesionalna, puna razumevanja za decu i roditelje i naravno-nasmejana!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti