Ubrzati izgradnju autoputa Novi Sad-Ruma

Ministar regionalnog razvoja Igor Mirović izjavio je danas da će biti ubrzana izrada projektne dokumentacije za izgradnju autoputa Novi Sad - Ruma, u dužini od 27 kilometara, koji će finansirati Kina.
Ministar regionalnog razvoja Igor Mirović izjavio je danas da će biti ubrzana izrada projektne dokumentacije za izgradnju autoputa Novi Sad - Ruma, u dužini od 27 kilometara, koji će finansirati Kina.

Mirović je, posle sastanka sa predstavnicima Vlade Vojvodine i grada Novog Sada u Beogradu, rekao da treba što pre završiti projektnu dokumentaciju za taj autoput kako bi se tačno znala njegova vrednost.

On je kazao da će izradu projektne dokumentacije zajednički finansirati Vlada Vojvodine i Ministarstvo regionalnog razvoja i lokalne samouprave i najavio da će u narednih nekoliko sedmica sa predstavnicima Novog Sada, Iriga i Rume biti potpisan protokol o tom projektu. Na osnovu tog protokola i nakon završetka projektne dokumentacije biće potpisan ugovor za izgradnju.

Mirović je na pitanje novinara da li će izvođač postati Kineska kompanija (CRBC), sa kojom je krajem prošle godine potpisan predugovor, odgovorio da Ministarstvo regionalnog razvoja ima kontakte sa tom firmom, kao i da je Kina spremna da kreditnim aranžmanom finansira radove na tom autoputu. Dodao je da će u narednih nekoliko dana imati sastanak i oko predviđene izgradnje auto puta Pojate - Preljina koji treba da poveže Koridor 10 i budući autoput od Beograda do Crne Gore.

Prema rečima Mirovića, od dogovora Vlade Srbije i Kine zavisiće kako će biti finansirana izgradnja autoputa Ruma - Novi Sad i Pojate - Preljina, ali da su već razrađene dve varijante: kreditna linija ili koncesija, što će zavisiti od procene našeg Ministarstva finansija. Autoput Novi Sad - Ruma imaće četiri trake, a njegov deo biće i tunel ispod Fruške gore u dužini od 2,7 kilometara.

  • Semper

    18.10.2013 11:34
    Duplo golo
    To je pre nekoliko meseci obećala i Kalanovićka. Nisam njoj poverovao, a još manje razloga imam da verujem Miroviću. Jeste da on, kao i mnogi drugi naprednjaci (radikali) žive u Novom Sadu, odnosno Vojvodini, ali se upiru iz petnih žila da je unište, da ne postoji.
  • ns time

    18.10.2013 10:34
    Jedva cekam da vidim kako se to na SNS nacin ubrzava izrada projektne dokumentacije za neki put.Nestrpljivo cekam da me prosvetle.
  • 18.10.2013 08:46
    Petrovaradin
    A sta je sa obilaznicom oko Petrovaradina,i ona spada u projekat zar ne? Ovde je niko ne spominje! Kamioni nam ruse kuce!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti