Prijavljivanje komunalnih problema moguće i mobilnim

Gradska uprava za inspekcijske poslove pustila je u rad novu aplikaciju za Android telefone "mojns", putem koje građani mogu da prijave komunalne probleme na koje naiđu.
Gradska uprava za inspekcijske poslove pustila je u rad novu aplikaciju za Android telefone "mojns", putem koje građani mogu da prijave komunalne probleme na koje naiđu.

Aplikacija građanima omogućava da fotografišu, snime i napišu šta im se i gde nešto ne sviđa ili nije u skladu sa propisima, ali isto tako mogu i da pohvale rad komunalnih službi.

- Očekujemo da nam jedna dvanaestina od 40.000 prijava koliko ih imamo godišnje ubuduće stigne putem ove aplikacije - rekao je zamenik načelnika Uprave za inspekcijske poslove Milorad Kovač. Uputstva za korišćenje aplikacije mogu se preuzeti na sajtu grada, a sve prijave pristizaće u dispečerski centar Komunalne policije, koja će ih procesuirati i adekvatno reagovati.

Rešenje koje je reazvio Erkison veće je primenjeno u Pančevu, a sem Novog Sada uskoro će ga dobiti još četiri lokalne samouprave u Srbiji. Projekat je realizovala Gradska uprava za inspekcijske poslove, u saradnji sa Eriksonom i uz podršku JKP "Informatika".

  • NS

    20.10.2013 10:51
    Erikson
    Pogledajte malo bolje ko je napravio i okacio aplikaciju na Google Play (nije Ericson).

    Interesantna i korisna aplikacija dok radi, ali cesto pukne ili zakuca telefon.
  • ns

    18.10.2013 13:01
    jbt u paintu moze bolji UI od oovoga da se napravi. Sramota za jednu oficijalnu aplikaciju ovako da izgleda
  • Ahbar Palamudin

    18.10.2013 12:20
    @Milan
    Nesto ti ne valja taj android ;)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti