Ispisano 651 dete iz Radosnog detnjstva

Uprava Radosnog detinjstva ispisala je juče 651 dete zato što roditelji nisu izmirili obaveze prema ovoj ustanovi.
Uprava Radosnog detinjstva ispisala je juče 651 dete zato što roditelji nisu izmirili obaveze prema ovoj ustanovi.

 

Kako za 021 kaže direktor Marko Grgurović, čak ni kada roditelji uplate dugovanja, deca neće biti vraćena u vrtiće već će biti stavljena na listu čekanja dok se ne otvore nove prostorije u Radničkoj ulici i u Petrovaradinu, što bi trebalo da se dogodi oko Nove godine.

Prema njegovim rečima, ova odluka je bila neophodna, jer bi u suprotnom bio doveden u pitanje rad celokupne ustanove pa bi mnogo više dece ispaštalo. "Razlog je to što ljudi mesecima nisu plaćali račune. Kada ne plaćate struju, onda vam je iseku, kada ne izmirujete neke druge obaveze, isto budete sankcionisani. Ovo je jedini način na koji mi možemo da izađemo na kraj sa roditeljima koji uprkos višemesečnom upozoravanju nisu platili račune", priča Grgurović za 021.

On dodaje da je 2.700 dinara koliko košta prosečni mesečni boravak u vrtićima, minimalna cena za ono što se pruža deci.

Uprkos velikom broju dece koji su ispisani iz Radosnog detinjstva tokom ove nedelje, u toj ustanovi još uvek ima nekoliko stotina prekobrojnih mališana. Zbog toga, ni ona deca čiji roditelji već sada uplate dugovanja, neće moći da budu vraćena u obdanište pre nego što budu otvorena nova mesta, koja se očekuju za nekoliko meseci.

  • 21.10.2013 14:42
    Zanimljivo je da doticni nikako ne spominje pare koje dobija od grada za svako dete ponaosob, sve te mesece...godine ... sta god.
    2700 din koji roditelji placaju je 20% iznosa .... preostalih 80% grad je redovno prebacivao na racun RD za to dete.
  • 21.10.2013 06:34
    ju
    Da li bi se ovo desilo na Kosovu????
  • 20.10.2013 12:24
    I...
    Ne zamenjujte teze, deca ne trpe zbog odluke Radosnog detinjstva nego zbog neodgovornosti svojih roditelja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti