Preti gubitak 5,5 miliona evra namenjenih izgradnji Žeželjevog mosta

Ukoliko se do 15. decembra ne raspiše tender za izgradnju pristupnih puteva na Žeželjevom mostu, Srbija će izgubiti 5,5 miliona evra donacije Evropske unije opredeljenih za taj posao.
Ukoliko se do 15. decembra ne raspiše tender za izgradnju pristupnih puteva na Žeželjevom mostu, Srbija će izgubiti 5,5 miliona evra donacije Evropske unije opredeljenih za taj posao.

Problem su imovinski odnosi na parcelama na kojima treba da se grade ti putevi, jer nije rešen prenos vlasništva sa Republike na grad Novi Sad.

Gradsko veće je nedavno donelo hitan zaključak o prihvatanju inicijative na prenos vlasništva i dostavilo ga republičkoj Direkciji za imovinu i Zavodu za izgradnju grada kao investitoru projektno-tehničke dokumentacije. "Očekujemo da Vlada u najskorijem periodu donese odluku kojom će se pravo korišćenja na parcelama predviđenim za gradnju pristupnih saobraćajnica Žeželjevom mostu sa Republike ponovo preneti na grad", izjavila je pomoćnica direktora ZIG-a za tehničke poslove Zorica Ninić Stupar.

Podsetimo, zbog kašnjenja u izgradnji mosta novi tender za nastavak radova biće raspisan do 15. decembra.

  • Scotch Bonnet

    18.10.2013 12:17
    Samo da je na stetu Vojvodini
    Ovo se namerno odugovlaci od strane Beogradskih feuda kako bi propalo finansiranje is EU.

    Kasnije ce neki baja uz nastelovan tender i ugradnjim u cenu dovesti Ruse ili Kineze sa mrtvackim kamatnim stopama.

  • 18.10.2013 10:33
    Srbija!
  • Sale NS

    18.10.2013 10:20
    Ne popuštam pa to ti je !
    Razne međupartijske i teritorijalne nadležnosti, prepucavanje i tvrdoglavost dovode do propasti mnogih investicija. Setimo se samo zgrade Rektorata a evo završava se sa mostom koji nam je preko potreban ali Grad, Pokrajina i Republika nisu u istoj liniji i NIKO NE POPUŠTA PA TO TI JE !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti