Maturanti ipak plesali kadril bez opreme

Skoro hiljadu novosadskih maturanata plesalo je u podne kadril na Trgu slobode, ali ove godine ipak bez opreme – majica, kišobrana i pištaljki.

Skoro hiljadu novosadskih maturanata plesalo je u podne kadril na Trgu slobode, ali ove godine ipak bez opreme – majica, kišobrana i pištaljki.

Gradska uprava za kulturu je putem konkursa dala za ovu manifestaciju 100.000 dinara što, kako tvrdi koordinatorka maturantske parade Drinka Marković, nije bilo dovoljno za sve troškove. "Mi smo na kraju ostali bez opreme, nismo više našli sponzora. Jedino nam je Fakultet za menadžment odvojio 20.000 dinara za naše troškove, tako da smo sa tim sredstvima odradili celu manifestaciju što nikako nije dovoljno da se pokriju troškovi", kaže ona.

Markovićeva kaže da maturanti nisu plaćali plesnu obuku, kao što je ranije bilo reči u medijima, a da bi im značajna podrška bilo i to da su našli sponzora koji bi obezbedio makar majice, a ne novac.

U Plesu sa Evropom nisu učestvovale gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" i "Isidora Sekulić", dok su se Hemijska škola "Pavle Savić" i Gimnazija "Svetozar Marković" kasno javile za obuku. Član Gradskog veća zadužen za obrazovanje Milan Đukić kaže da je zadovoljan slikom koja se danas u podne mogla videti na Trgu i dodaje da ne može uticati na odluke direktora škola da li će učestvovati u ovoj manifestaciji ili ne.

"Niti hoćemo, niti možemo bilo koga da nateramo da u takvoj manifestaciji učestvuje. To je sve naravno na dobrovoljnoj bazi, sa jedne strane, a sa druge ne možemo i nećemo da se mešamo u ono što je nekakav školski program", objašnjava Đukić.

Maturantska parada nazvana "Ples sa Evropom" održava se svake godine istovremeno u nekoliko desetina evropskih gradova. Prošle godine u novosadskoj paradi učestvovalo je preko hiljadu i po maturanata.

  • sosa

    21.05.2010 16:55
    Sirotinjski, al ponosno! neka bude sramota gradske čelnike, oni kupuju nova vozila, sede na dve fotelje, a za mladost ih baš briga...Eeee, al napuniše ova deca 18 godina...pa će moći da kažu šta misle, kad budu pitani...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti