DS podnosi dve prijave protiv Milovančeva zbog "Kamenice 2"

Vlada Vojvodine podneće krivičnu prijavu protiv funkcionera SNS Aleksandra Milovančeva zbog "uznemiravanja javnosti" i optužbi na račun vlade u vezi sa malverzacijama oko izgradnje "Kamenice 2".
Vlada Vojvodine podneće krivičnu prijavu protiv funkcionera Srpske napredne stranke Aleksandra Milovančeva zbog "uznemiravanja javnosti" i neutemeljenih optužbi na račun vlade u vezi sa navodnim finansijskim malverzacijama oko izgradnje "Kamenice 2".

Dušan Vlahović iz Pokrajinskog sekretarijata za finansije ocenio je da su tvrdnje Milovančeva "još jedan pokušaj destabilizacije" Vlade Vojvodine.

"Zbog uznemiravanja javnosti i paušalnih i neutemeljenih ocena, Vlada će podneti krivičnu prijavu protiv Milovančeva. I predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić će u lično ime podneti krivičnu prijavu protiv Milovančeva", najavio je Vlahović.

Predsednik Odborničke grupe SNS u Skupštini Novog Sada, Aleksandar Milovančev rekao je danas da je Vlada Vojvodine za izgradnju i opremanje medicinske ustanove "Kamenica 2" potrošila mnogo više novca nego što je bilo predviđeno studijom opravdanosti.

On je rekao da je za opremanje bilo predviđeno deset miliona evra, dok se Vlada Vojvodine nedavno za tu namenu zadužila za 18,3 miliona evra kroz dugoročne hartije od vrednosti. Milovančev je istakao da ozbiljno razmatraju mogućnost podnošenja prijave istražnim organima, ali tek nakon što krajem meseca iznesu još podataka koji dokazuju krivicu pokrajinske administracije.

Direktor Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine Nebojša Malenković rekao je da je završeno 95 odsto građevinskih radova u "Kamenici 2", da nedostaje medicinska oprema i da će ta ustanova biti otvorena aprila 2014. godine.

Malenković je naveo da nedostaje medicinska oprema koja danas košta 18 miliona evra ili više od dve milijarde dinara, zbog čega se Vlada Vojvodine, u nedostatku sredstava, odlučila za zaduživanje uz pomoć emitovanja obveznica, a u konsultaciji s medicinskim institutima u Sremskoj Kamenici.

Malenković je rekao da je inicijativa za izgradnju "Kamenice 2" stigla upravo iz Instituta za plućne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici, u vreme kada je njime upravljao Aleksandar Milovančev. Direktor Fonda je optužio vlasti Srbije da su krive zbog kašnjenja izgradnje "Kamenice 2" jer su svake godine oštetile budžet Vojvodine.

Direktor Instituta za onkologiju Vojvodine Ferenc Vicko rekao je da će se izgradnjom "Kamenice dva" povećati mogućnost za terapiju zračenjem.

"Lista čekanja ovog momenta je 1.000 pacijenata i trenutno su na terapiji zračenjem pacijenti iz maja ove godine. Imamo samo dva aparata koji su stari 11-12 godina, a njihov vek trajanja je 10 godina kada se radi u dve smene, a kod nas se često radi u tri smene. Nabavkom novih aparata lista čekanja će se smanjiti na prihvatljiva tri meseca", rekao je Vicko.

Podsetimo, pokrajinski čelnici su u više navrata isticali da izgradnja kasni zbog neredovnog priliva sredstava u Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine, kao i zbog ekonomske krize.

"Kamenica 2" je objekat koji uz dva suterena i prizemlja ima i četiri sprata, ukupne površine tri hiljade metara kvadratnih, a hodnicima je povezan sa starim delom zgrade. Raspolaže sa dve nove sale za zračenje, tačnije sa radioterapeutskim centrom sa dva bunkera. Izgradnjom ovog objekta kapaciteti odeljenja za plućne i kardiovaskularne bolesti, te odeljenje za onkologiju biće znatno povećani.

  • mi

    24.10.2013 20:33
    DS se grčevito hvata kao davljenik za slamku.
    Hvala Bogu da su počeli otkrivati sve propuste DSa u Vojvodini, treba ih što pre smeniti i pozvati na odgovornost!
  • Ana

    22.10.2013 11:08
    ©Ab
    Ne favorizujem ni DS, ni SNS, niti i jednu drugu pol.partiju. Podjednako gađenje osećam prema svima. Pokazali su šta ko ne ume. Vreme je za neke nove. Ali ako već DS želi da se "odbrani" (naravno, ne može), neka budu malo konkretniji. Svi nas poprilično zamajavaju praznim pričama decenijama unazad,isfinansirali smo svaku njihovu "akciju". Hajde mi lepo da vidimo za svakog sve optužnice (Dačića npr.), lepo ih oteramo gde im je mesto...I stvorimo uslove da neko novi konačno ispliva- čist.
  • Ab

    22.10.2013 09:02
    @Ana - Pozdrav sa Pajtićem
    Ne zelim da branim Ds, ali gde su dokazi iz SNS pa i Miskovica su morali pustiti iz pritvora.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti