Štrajk u Ekonomskoj ako se ne odblokira račun

Zaposleni u Srednjoj ekonomskoj školi "Svetozar Miletić" održali su danas protest ispred Gradske kuće, jer je račun te škole već deset meseci u blokadi, a nadležni ne reaguju na to.
Zaposleni u Srednjoj ekonomskoj školi "Svetozar Miletić" održali su danas protest ispred Gradske kuće, jer je račun te škole već deset meseci u blokadi, a nadležni ne reaguju na to.

Kako za 021 kaže Aleksandra Ranin, predsednica sindikata u Ekonomskoj, školi preti i isključivanje struje i vode zbog neizmirenih dugova.

"Ako nam se i to desi, i ako zaista bude zakazana rasprodaja školske imovine, nama ne ostaje ništa drugo do - ključ u bravu", kaže Raninova.

Ona dodaje da će, ukoliko gradski oci ostanu nemi na pozive u pomoć, zaposleni u Ekonomskoj biti prinuđeni da stupe u štrajk.

Prema rečima nadležnih, račun je u blokadi jer škola navodno nije sprovela postupak javne nabavke prilikom popravke fasade, pa sredstva za te radove nisu bila obezbeđena u budžetu grada. (M.S. - miodrag@021.rs)

Zaposleni u Srednjoj ekonomskoj školi "Svetozar Miletić" održali su u podne protest ispred Gradske kuće, jer je račun te škole već deset meseci u blokadi a nadležni ne reaguju na to. Kako za 021 kaže Aleksandra Ranin, predsednica sindikata u Ekonomskoj, školi preti i isključivanje struje i vode zbog neizmirenih dugova.

 

"Ako nam se i to desi, i ako zaista bude zakazana rasprodaja školske imovine, nama ne ostaje ništa drugo do - ključ u bravu", kaže Raninova.

 

Ona dodaje da će, ukoliko gradski oci ostanu nemi na pozive u pomoć, zaposleni u Ekonomskoj biti prinuđeni da stupe u štrajk. Prema rečima nadležnih, račun je u blokadi jer škola navodno nije sprovela postupak javne nabavke prilikom popravke fasade, pa sredstva za te radove nisu bila obezbeđena u budžetu grada.

  • Nastavnik

    23.10.2013 20:42
    čudo
    Direktori su premazani svim mastima. Rade šta hoće. Gradska uprava zajedno sa njima. To je isti dil. isti izvođači, veće provizije,nije ih briga za učenike a onda ih prema potrebi koriste.
    Setite se koliko su puta učenici izvučeni na ulice.Da li su tada roditelji stavljali primedbe i komentarisali.
    Inspekciju u škole.
  • Wannda

    21.10.2013 19:25
    Spolja gladac a unutra...
    Dok se građani i gradska vlast prepucavaju,optužuju i prebacuju krivicu sa jednih na druge,samo pedesetak metara dalje od gradske kuće u toj istoj školi deca u toaletima imaju čučavce bez vrata,sapuna,tople vode,učionice sa razvaljenim vratima koja se ne mogu zatvoriti,deca sede u jaknama bez grejanja,nema kreda i markera za table,fotokopir je bez papira,tonera i štampača(tako da se za svaki kontrolni iz svakog predmeta skupljaju pare da bi se odštampao,deca u ugostiteljskim smerovima moraju od kuće da donose materijal(namirnice)za praksu...ne ja nisam zaposlena u toj školi već sam jedan od zabrinutih roditelja!Htela sam još samo da pitam da li će na trgu za Novu godinu pevati Haris Džinović pa da njemu skupimo jedno pedesetak hiljada eura a škola nek malo sačeka ima prečih stvari...Pozdrav deci!
  • 21.10.2013 19:08
    Samo toliko
    Šta samo vas petoro kreči sopstvenu kuću ili stan bez žute banke u džepu pa ste se osetili pogođenim.najbolje da uhapsimo direktora on je kriv za sve.A doći će sledeći koji će opet praviti osmomartovske terevenke od " nečijih " para a nemate love za krečenje.Imam rodjaka kod kojeg se snabdeva jedna od srednjih škola.Svake nedelje par hiljada dinara račun za sokove,kafu i alkohol.I škola redovno plaća ali sa nekog podračuna(verovatno školski dinar).A onda svakog septembra ista priča "to je za policajca,sitne popravke,majstore,domara,parket,table)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti