19. Kritična masa u petak u Limanskom parku

Novosadska Kritična masa, 19. po redu, održaće se u petak, 25. oktobra u Limanskom parku sa početkom u 17 časova.
Novosadska Kritična masa, 19. po redu, održaće se u petak, 25. oktobra u Limanskom parku sa početkom u 17 časova.

Novosadska Kritična masa je mesečni događaj kojim se promoviše vožnja biciklom kao zabavan i zdrav način prevoza. Vožnja "Critical Mass" se događa u preko 300 gradova širom planete i koliko je lokalni toliko je i globalni događaj. Pokret je sve popularniji i u Srbiji, pa osim u Beogradu i Novom Sadu, prisutan je i u Valjevu, Šapcu, Pančevu, Senti i Bačkoj Palanci.

U Novom Sadu Kritična masa je prvi put održana u aprilu 2012, poslednjeg petka u pet u Limanskom parku. Skup je brojao između 150 i 200 prisutnih koji su se provozali ulicama grada izazivajući upitne poglede vozača i prolaznika. Trenutni rekord posećenosti je zabeležen na 13. Kritičnoj masi u aprilu 2013. godine sa oko 570 učesnika vožnje, bez starosnih i drugih ograničenja. Zabeleženo je da je do sada najmlađi "učesnik" imao svega 11 meseci.

Ruta vožnje se menja iz meseca u mesec, i sami učesnici su odlučili da ovog puta ruta bude malo kraća zbog dolaska malo hladnijih dana, pa da i oni koji bi hteli da se voze i kojima su uobičajene rute predugačke, mogli da se provozaju. Učesnicima će kao i svaki put biti podeljene nalepnice za bicikl koje putem grupe na fejsbuku dizajniraju sami učesnici.

Rutu vožnje ovog meseca možete pogledati OVDE

  • Biciklista

    22.10.2013 07:09
    @Anonimus - Mimi
    ti si bre lezilebović.
    ja već više od godinu dana direkt sa posla furam na KM i taman stignem na vreme jer uvek zakasni start desetak minuta....
  • 21.10.2013 21:04
    Mimi
    Lezilebovici i dokoni ce sesti na biciklove da bi zagorcali zivot jos vise onima koji rade, praveci kolaps u saobracaju.
  • Huncut

    21.10.2013 18:59
    Ovo je jako lepo...dolazimo :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti