Levi 9 ustupio FTN-u prostor za školovanje programera

Srpsko-holandska kompanija "Levi 9" iz Novog Sada ustupila je Fakultetu tehničkih nauka na korišćenje potpuno opremljen prostor od 700 kvadrata u Park sitiju za školovanje stručnjaka iz oblasti softverskog inženjerstva.

Prostor je opremljen računarima i neophodnim rekvizitima za predavanja i vežbe, a celokupna vrednost investicije je 250.000 evra.

Saradnja će fakultetu doneti mogućnost stipendiranja studenata, kao i kontinuiranu proveru studijskih programa u oblasti softverskog inženjerstva u odnosu na potrebe privrede. Očekuje se da se preko kompanije "Levi 9" omogući studentima poseta inostranim softverskim kompanijama, dokvalifikacija i prekvalifikacija u oblasti softverskog inženjerstva, kao i boravak studenata FTN-a na praksi u ovoj kompaniji.

Sporazum o poslovnoj tehničkoj saradnji i Ugovor o javno-privatnom partnerstvu potpisali su dekan Fakulteta tehničkih nauka Rade Doroslovački i suvlasnik kompanije "Levi 9" Vladimir Gogoljev.

Doroslovački je istakao da je nabitniji vid saradnje pružanje mogućnost zapošljavanja inženjera sa FTN-a i da se na taj način sprečava odliv mozgova u inostranstvo. Gogoljev je dodao da je cilj ove saradnje promocija struke, kao i upotpunjavanje tržišta kvalitetnim kadrovima, odnosno programerima.

  • POKAZATELJ

    25.10.2013 15:13
    Veoma upuceni ljudi
    Napomenuo bih da je ovaj vrsni strucnjak na slici (iako zaista strucan na polju matematike)otpustio skoro citav marketing tim FTN-a uz objasnjenje: "STA CE NAMA TO?"

    Marketing tim je godinama veoma uspesno i vredno obavljao svoj posao, ljudi su stvarno nisu to zasluzili.

    Na FTN-u se desava jos gomila tako fantasticnih stvari kao rezultat odluka "upucenih, obrazovanih i strucnih kadrova sirokih shvatanja".

    Pozivam javnost da malo procacka i istrazi sta se tamo desava i kakve gnusnosti tamo smeju da prodju. Od homofobije, do fundamentalnog ne razumevanja elementarnih stvari zbog cega se projekti prekidaju, ukidaju i cenzurisu.

    Najbitnija stvar je da se pune dzepovi od uplata za kolokvijume.
  • Realno

    24.10.2013 19:08
    Istina
    Porgrameri nemaju zene...
  • C

    23.10.2013 08:13
    Zena programer
    @Zena programera

    mislim da je to vase licno iskustvo. Sto ljudi, sto cudi...
    Sta da kazu zene klinickih lekara koji dezuraju 24 sata na klinici ili zene pilota na interkontinentalnim letovima.
    U svakom slucaju, nazalost, zenama strucnjacima je uvek teze nego muskarcima strucnjacima. Oni odu kuci, pa im supruge dzangrizaju. A zene strucnjaci odu kuci, pa im muzevi dzangrizaju, pa posle toga ih cekaju svi kucni i porodicno organizacioni poslovi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti