Povređeni Dušan Travica četvrti put operisan

Student novosadskog FTN-a Dušan Travica (24) iz Kule, koji je teško povređen u saobraćajnoj nesreći u SAD, podvrgnut je četvrtoj u nizu operacija u specijalnoj bolnici u Mineapolisu. Za njegovo lečenje dosad je prikupljeno 20.785 dolara.

Student novosadskog FTN-a Dušan Travica (24) iz Kule, koji je teško povređen u saobraćajnoj nesreći u Severnoj Dakoti u SAD, podvrgnut je četvrtoj u nizu operacija u specijalnoj bolnici u Mineapolisu.

Dušan je povređen 4. oktobra, u udesu u kojem je poginuo Vladan Jovanović (24) iz Crvenke, a Goran Šišarica (25) iz Kule lakše je povređen.

"Dušanu je najpre operisana kičma, a potom i leva ruka i vilica, koja je bila prelomljena na dva mesta. On se sad odmara posle hirurškog zahvata na krvnim sudovima, oštećenim posle nesreće. Zahvat je izveden preventivno, zbog opasnosti od pokretanja tromba i izazivanja šloga", kaže za Novosti Darko Kočonda iz Kule, predstavnik grupe koja je organizovala humanitarnu akciju "Pomozite Dušanu".

"Momcima je, nažalost, isteklo zdravstveno osiguranje nekoliko dana pre saobraćajne nesreće. Bolnica u Mineapolisu je jedna od najboljih, ali takođe i najskupljih u Americi. Troškovi lečenja su vrlo visoki, a Dušanova porodica nema mogućnosti da ih pokrije. Zbog toga smo organizovali akciju za pomoć, u kojoj smo dosad prikupili 20.785 dolara", navodi Kočonda.

Od 10. oktobra u Mineapolisu je i Dušanov otac Anđelko, koji je u SAD otputovao zahvaljujući pomoći rodbine, prijatelja i kolega iz Policijske stanice u Kuli, kao i opštine Kula. Pomoć za lečenje Dušana sakupljaju i njegove kolege sa Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu. U kutiji za dobrovoljni prilog, koja je postavljena na ulazu fakulteta, dosad je prikupljeno oko 150.000 dinara.

Goranu izvađena žučna kesa

Povređeni Goran Šišarica je zbrinut u bolnici u Minotu u Severnoj Dakoti. On je u nesreći zadobio oštećenje pršljena i nagnječenje plućnog krila, kao i težak psihički šok, a kasnije je dobio i jake stomačne bolove.

"U četvrtak, 17. oktobra, izvađena mu je žučna kesa, a prethodno je sanirano krvarenje u pankreasu. Saopštili su mu da je Vladan poginuo i da je Dušan teško povređen. Plakao je kad smo se sa njim čuli", kaže Goranova majka Radmila.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti