320 dece koja ne dolaze u vrtiće biće ispisano

Direktor "Radosnog detinjstva" Marko Grgurović tražiće da mališani koji se nijednom nisu pojavili u vrtićima budu ispisani, a takve dece je čak 320.
Direktor "Radosnog detinjstva" Marko Grgurović tražiće da mališani koji se nijednom nisu pojavili u vrtićima budu ispisani, a takve dece je čak 320.

On za 021 kaže da takva deca zauzimaju mesta onima koji su na listi čekanja i kojima je usluga zaista neophodna.

"Imamo problem sa 320 dece koja nisu bila nijednom u vrtiću. Danas sam na kolegijumu izneo taj podatak i rekao sekretaru ustanove da se konsultuje sa pravnicima iz Gradske uprave za obrazovanje, da vidimo šta ćemo uraditi. To je veliki broj dece čiji nedolasci nisu pravdani i mi moramo nešto preduzeti", navodi Grgurović, dodajući da je očigledno da oni na taj način samo čuvaju mesto, a da je na listi čekanja čak 1.480 mališana.

Podsećamo da je uprava "Radosnog detinjstva" pre nekoliko dana upozorila da će ispisati 651 dete čiji roditelji nisu izmirili obaveze prema toj ustanovi. Grgurović objašnjava da je u međuvremenu dosta roditelja platilo, a da ih je ostalo još 56.

"186 predškolaca ne možemo da ispišemo jer je predškolski program obavezan, ali smo ih upozorili da ćemo ih od 1. novembra prebaciti na poludnevni boravak. Taj poludnevni boravak plaća država", kaže on za 021.

Dodaje da je 2.700 dinara, koliko košta prosečni mesečni boravak u vrtićima, minimalna cena za ono što se deca dobijaju. (Suzana Stojićević - suzana@021.rs)

  • 24.10.2013 11:27
    Juče sam gledala direktora ove ustanove na NS razglednicama. Kaže da ima viška zapolenih. Valjda je taj višak u administraciji, voditeljka ga nije pitala, naravno, postavljaju se samo pitanja koja su podobna. Meni nije jasno kako to, moje dete je, doduše, davno išlo u vrtić, ali, većinu vremena su imali samo jednu negovateljicu - stariju ženu koja je brinula o njih 30, svaka joj čast, dala bih joj orden za to. Iako tu nije bilo govora o bilo kakvom radu sa decom, jer je mlađa vaspitačica stalno bila na bolovanju, a zamene nije bilo. Čujem da je i sada slično, po 40 dece u jednoj grupi sa 2 vaspitača. Čak i oni koji žele da rade, a takvih nije mnogo, nemoguće je da to kvalitetno sprovode sa toliko dece u grupi. Pa, za to je mnogo plaćati i 500 dinara mesečno. O kvalitetu hrane ne vredi počinjati priču, tek je to skandal. Kako neki roditelji kažu: kada ljudi budu mogli da upišu dete u vrtić čim im se ukaže potreba, ne bi gubili vreme i novac da ga upisuju i čuvaju mesto. Ovako, sasvim je legitimno što to rade. I ja sam plaćala privatni vrtić dok nas nisu primili u državni. I da, @Majka - nisam naroljala onoliko dece koliko ne mogu da servisiram. Želela sam troje, a ostala na jednom, i smatram Mikijev komentar sasvim na mestu.
  • Vaspitačica

    23.10.2013 18:35
    Strašno
    Predhodno rukovodstvo jeste dovelo ustanovu tu gde jeste i za to su imali odobrenje vlasti. Trenutno rukovodstvo pokušava nešto a ni sami ne znaju šta. Direktor ne stoji iza onoga što kaže ni u medijima ni na kolegijumima. Pitam se kada će gospoda u foteljama početi da odgovaraju za ono što urade i kažu.
  • ns

    23.10.2013 10:12
    @Dejan
    To što kažeš ima smisla kada bi mi Radosno detinjstvo omogućilo da upišem dete onda kada zaista budem imao potrebu za usluge vrtića. Svojim funkcionisanjem su doveli do toga da roditelji moraju skoro po rodjenju da upisuju decu i čuvaju mesto ako imaju nameru da nekada njihovo dete uopšte i ide u vrtić. Da budem neki društveno odgovorni pojedinac koji će čekati stvarnu potrebu za vrtićem i tada konkurisati, ne pada mi na pamet jer me je sistem naučio da ću da ispadnem budala.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti