Pojačana kontrola pešaka danas i sutra

Novosadska policija nastavlja akciju pojačane kontrole saobraćaja, prvenstveno pešaka.

Novosadska policija nastavlja akciju pojačane kontrole saobraćaja, prvenstveno pešaka.

Oni će kontrolisati prelazak kolovoza van pešačkog prelaza, na crveno ili uz korišćenje mobilnog telefona.

Akcija se odvija danas i sutra od 9 do 13 časova i sprovodiće je saobraćajni policajci i policijski službenici u civilnim odelima. Uočene prekršaje dokumentovaće fotografijom ili video zapisom, a zatim će legitimisati one koji su načinili prekršaj i preduzeti dalje zakonske mere.

Policija apeluje na pešake i druge učesnike u saobraćaju da se pridržavaju zakonskih propisa, jer će tako izbeći kazne i sačuvati sebe i druge.

  • Novosadjanka

    24.10.2013 09:41
    Kulturni ljudi

    Odobravam kontrolu saobraćaja, ali SVAKOGA. Obratite pažnju i prilikom vožnje na semaforima, po gotovo na raskrsnici, RAZGOVARAJU NA MOBILNI TELEFON i još reauguju na pešake bez obzira da je pešak u prednosti. "I ja sam vozac". Možda nisam obaveštena da se može koristiti telefon za vreme vožnje? Gde je kultura saobraćaja? Postovanje Zakona? Katastrofa na sve strane.
  • smurph

    23.10.2013 19:03
    Sve vise pocinje da mi se svidja americki zakon, gde kod njih ne postoje "kontrole", vec ce te policija zaustaviti jedino ako si napravio neki prekrsaj. Zasto? Zato sto su kod nas saobracajci preterano iskompleksirani, isfrustrirani i sta sve nisu! Boli njih cose za bezbednost. Kad ustanu na levu,prosto si nemocan, uvek ti moze nesto naci. Sajla za vucu, punomocje, prva pomoc.. cak i da imas sve, sve, sve, uvek te moze iz hira poslati na vanredni tehnicki bez obzira sto se iz aviona vidi da je auto nov i ispravan. I onda trosis gorivo i gubis citav jedan dan zbog polupismene budale, kao da su svi na sveti besposleni poput njih!!!
  • NSgari

    23.10.2013 17:02
    @Anonimus
    Nije bitno da li njega boli .. ili ne za bezbednost nego da ne postoji zakon kojim se predvidja da je zabranjeno prelaziti van pesakckog ili na pesackom uz telefon smrtnost bi bila 5x veca. To da li je njemu stalo ili ne nije bitno, meni je vazno da mi ne iskacu pod gume kao sto ja ne iskacem drugima, kazna je jedini nacin da um se utuvi u glavu da postoji zebra, isto tako treba da uslikaju i tablice kada im ne stanu. Nisu mi jasni ovi sto kukaju jer moraju da plate kada ne postuju zakon, pa sta hocete? Da vas pohvale dok vas neko sa bmw-om ne pregazi i onda ce biti "bahati vozac" kriv

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti