Polaganjem venaca obeležen Dan oslobođenja Novog Sada

Povodom 23. oktobra, Dana oslobođenja Novog Sada, gradonačelnik Miloš Vučević i predsednik Skupštine grada Siniša Sević položili su vence na Spomen groblju i na spomenik Novosadskom partizanskom odredu na Čeneju.

Povodom 23. oktobra Dana oslobođenja Novog Sada, gradonačelnik Miloš Vučević i predsednik Skupštine grada Siniša Sević položili su vence na Spomen groblju i na spomenik Novosadskom partizanskom odredu na Čeneju.

Gradonačelnik je uputio zahvalnost svima koji su učestvovali u oslobođenju grada pre 69 godina.

"Danas sa ponosom obeležavamo jedan od najvažnijih datuma za noviju istoriju Novog Sada, a to su, pored današnjeg dana, i 9. i 25. novembar. Sećanja na te datume predstavljaju stubove koji drže naš grad, u pogledu onog najvrednijeg što imamo danas, a to je sloboda. Obeležavajući te datume na jedan dostojanstven način, sećamo se svih onih koji su dali svoju hrabrost, odvažnost i ono najvrednije što imaju, svoje živote kako bismo mi mogli da živimo slobodno u gradu kakav je danas Novi Sad", naveo je Vučević.

LSV: Nema velikih svečanosti kao 9. novembra prošle godine

Predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine položili su venac na Novom groblju povodom Dana oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu od, kako su naglasili, fašista i domaćih izdajnika.

"Danas u gradu nema vojnih defilea niti velikih svečanosti kao što je to bilo 9. novembra prošle godine, što govori o favorizovanju datuma od strane novih gradskih vlasti", smatra predsednik Gradskog odbora LSV-a Aleksandar Kravić.

Vence su položili i predstavnici Vojske Srbije, članovi Gradskog odbora SUBNOR-a i delegacija Rezervnih vojnih starešina.

  • 24.10.2013 14:24
    pogledajte da nema neka nacionalna manjina među poginulima za oslobođenje grada Novog Sada. Od onih kojima ste nudili sendviče za put.
  • Steva-NS

    23.10.2013 19:47
    Po NEKIMA,Novi Sad uopšte nije oslobođen,sam se "ispraznio" od elemenata,koje danas niko ne izgovara glasno, i naziva pravim imenom.Doduše,naplatili su debelo dela dedova i očeva!
  • antifašista

    23.10.2013 18:43
    Zar ćemo se i oko ovog svađati,koja godišnjica grandioznije proslavljena?!Pa,vreme je štednje,pobogu!Da je obeležavanje bilo svečanije,onda bi kritikovali : "Odakle novci?Ko to plaća?Rasipnički se ponašaju!" i slično,bitno samo da se kritikuje...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti