Odobreno da kaćki Nemci dobiju spomen-ploču

Savet za kulturu Skupštine grada usvojio je predloge rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o izmenama Programa rada Pozorišta mladih i na Odluku o izmeni Statuta Istorijskog arhiva Grada Novog Sada za 2013. godinu.
Savet za kulturu Skupštine grada usvojio je predloge rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o izmenama Programa rada Pozorišta mladih i na Odluku o izmeni Statuta Istorijskog arhiva Grada Novog Sada za 2013. godinu.

S obzirom da je došlo do izmene u realizaciji projekta "Državni posao", umanjen je iznos sredstava za njegovu realizaciju, a sredstva su preusmerena na tekući repertoar i troškove učešća na festivalima, tako da ukupan iznos sredstava planiran za realizaciju programskih aktivnosti "Pozorišta mladih" ostaje nepromenjen.

Takođe je bilo neophodno usaglasiti Statut Istorijskog arhiva Grada, jer Zakon o kulturi predviđa da ustanova koja je stekla status ustanove kulture od nacionalnog značaja, uz naziv, nosi i oznaku "Ustanova kulture od nacionalnog značaja".

Savet je prihvatio inicijativu Udruženja "Centar za razvoj Šajkaške" za postavljanje spomen-ploče u Kaću u znak sećanja i zahvalnosti prema kaćkim Nemcima koji su spasili na stotine Srba tokom Šajkaško-novosadske racije u januaru 1942. godine.

Što se tiče inicijative Odborničke grupe Demokratske stranke Srbije da se na Petrovaradinskoj tvrđavi postavi državna zastava, Savet je doneo zaključak da nije nadležan za odlučivanje o postavljanju državne zastave, a da će predlog proslediti Gradonačelniku.

  • 24.10.2013 08:06
    iste ploce
    treba postaviti u beceju,itebeju,futogu,veterniku,backom jarku...
    bravo za pokretace ove akcije !
    ps-neke od ulica u nasem gradu trebala bi da ponesu ime u secanje na nase nevino proterane komsije nemce,madjare,slovake....!
  • iguman

    23.10.2013 21:54
    Anonimuse,samo spominjes plocu,a ja sam pisao o imovini koja je jednostavno uzeta ljudima koje ste proterali bez razloga.Sada hoces da se vadis tamo nekim kamenjem,kao to je velika zasluga kojekoga.Vracaj oteto I tisina!
  • @Anonimus - Nikolaus Mayer

    23.10.2013 20:32
    Mislis, vi, vojvodjanski Srbi? Licemeru najobicniji. A da opuzimo nekog iz Raske ili, recimo Cacka, Zajecara, Banja Luke? PS Ko vas ne zna, skupo bi vas platio.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti