Protestna šetnja DS protiv "nasilja i diktature"

Gradski odbor Demokratske stranke organinzovaće u subotu 26. oktobra protestnu šetnju pod nazivom "Ne prihvatam nasilje i uvođenje diktature", koja početi u 11 časova ulici Zorana Đinđića ispred Filozofskog fakulteta.  
Gradski odbor Demokratske stranke organinzovaće u subotu 26. oktobra protestnu šetnju pod nazivom "Ne prihvatam nasilje i uvođenje diktature", koja početi u 11 časova ulici Zorana Đinđića ispred Filozofskog fakulteta.

 

Prema rečima demokrata, Srbija je u poslednjih godinu dana zemlja u kojoj se prećutkuje nasilje, zemlja koja dozvoljava ugrožavanje ljudskih prava.

"Scenario je uvek isti. Kriminalci se puštaju na slobodu, prebijaju se aktivisti opozicionih stranaka, funkcioneri i članovi Demokratske stranke se kroz medije kriminalizuju, sudi im se bez suda, na naslovnim stranama tabloida određuju se kazne, donose presude, najavljuju saslušanja, privođenja, a nakon toga hapse i mesecima drže u pritvoru", navodi se u saopštenju.

Kako kažu, poslednji u nizu je Borislav Novaković, bivši gradonačelnik Novog Sada, predsednik poslaničke grupe DS u Skupštini Vojvodine.

"Ne može borba protiv korupcije biti Vučićeva borba protiv korupcije, i ne može on odlučivati o tome ko je pošten, a ko nije. Apelovali smo na nadležne institucije, pokušavajući da kroz instititucionalnu borbu ukažemo na kršenja ljudskih prava članova Demokratske stranke koji se na ovaj način proganjaju, i ostali bez odgovora", stoji u saopštenju.

Demokrate poručuju da neće ćutati sada kada njihove "aktiviste kidnapuju i prebijaju u prostorijama SNS" i kada ih "nazivaju lopovima i kriminalcima".

  • che guevara

    28.10.2013 08:52
    patetika
    ..jadno je sto vi jos uvek mislite da ste u pravu
    jadno je da jos uvek niste svesni da ste vasim postenim i transparentnim vladanjem (sarkazam)doveli nam ove na vlast, jadno to sto pokusavate da procesuiranje lopova prikazujete kao progon,a krali ste i lizalicu bebi....
  • novosadista

    28.10.2013 08:39
    šetao bi i ja
    al mi cipele poderane....
    one od 5. oktobra sam prerastao...žuljaju me
    a nemam ni za kafu....pa da dobacujem
    može neki posao....???
  • 25.10.2013 16:23
    Neka setaju oni koji su imali koristi od DSa. Ah, izvinjavam se, oni su sada u SNSu, SPOu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti