FOTO: Sve lepote futoške Kupusijade

Uz sunce visoko na nebu i kupus na sve strane, futoška Kupusijada održana je i ove godine na platou Kulturno informativnog centra "Mladost".
Uz sunce visoko na nebu i kupus na sve strane, futoška Kupusijada održana je i ove godine na platou Kulturno informativnog centra "Mladost".

Kao i svake godine, u okviru Kupusijade održano je takmičenje u pripremi jela od kupusa, a za posetioce je organizovan i bogat kulturno-umetnički program.

Četrnaesti put za redom, oktobarski vikend u Futogu protiče u znaku kupusa. Posetioci zastaju, gledaju, mirišu pa probaju.

Domaćini kuvaju, uz kupus i meso dodaju začine, puštaju ukusna jela da osvoje sva čula.

Svake godine baš zbog kupusa u Futog dođe veliki broj posetilaca iz cele zemlje, pa i iz inostranstva. Tako se glas o čuvenim futoškim čarolijama širi svim meridijanima.

Ukoliko već niste u prilici da i sami posetite Futog i Kupusijadu, nadamo se da će čulo vida bar donekle nadmestiti vaša čula ukusa i mirisa, i da će ove slike uspeti da vam dočaraju atmosferu 14. Kupusijade.

  • 27.10.2013 20:43
    era
    A karfiola je isto sto i kupus samo sa visom skolom...
  • Gavra

    27.10.2013 20:00
    Kupus je poslednjih 50 god. isti ....
    ali su se Futozani izborili za Brend futoskog kupusa i svaka bi kupusijada bila lepsa da se zabrani tocenje rakije , piva i vina pre zavrsetka kuvanja , a posle neka se svi ponasaju na svoj nacin .... Kupus i sarme su zaista za nobela , ( neki ..) , ali su domacini i kuvari uvek losa slika naseg mentaliteta , jbg....
  • bns

    27.10.2013 19:03
    partije
    Bila juče. Sve liči na vašar. I protiv toga nemam ništa, čak smatram da ima nečeg lepog u tome. Ali ono što je poražavajuće jeste što su stranke imale svoje "tezge". Neke su partije imale samo štandove, a neke su postavile svoje ogromne šatore. Šatori stranaka puni mladih ljudi. Ti mladi bi trebali biti budućnost ovog društva. Sramota je to što svi oni u strankama, ugledajući se valjda na rukovodstvo partija, pronalaze samo svoj sitnosopstvenički interes. Nema tu politike, nema ideje, nema ideala, nego samo pare i "grand" sistem vrednosti. Takođe nebitan je "detalj" - ko plaća šatore i svu onu klopu i piće? Plaćam ja kada uplatim račun javnim preduzećima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti