Gradski čelnici u poseti Velikom ritu

Gradski čelnici posetili su danas naselje Veliki rit kako bi pomogli stanovnicima ovog dela grada.
Gradski čelnici posetili su danas naselje Veliki rit kako bi pomogli stanovnicima ovog dela grada.

Član Gradskog veća za zdravstvo Zoltan Horvat i šef Kabineta gradonačelnika Aleksandar Petrović posetili su Veliki rit, kako bi sagledali probleme sa kojima se stanovnici ovog naselja već duži niz godina suočavaju.

- Danas smo došli da porazgovaramo sa našim sugrađanima koji se suočavaju sa brojnim problemima i da pokušamo da rešimo one koji su u našoj nadležnosti - izjavio je Petrović i podsetio da su, iz tekuće budžetske rezerve izdvojena dodatna sredstva za nabavku besplatnih udžbenika za decu iz socijalno ugroženih porodica, što će svakako poboljšati položaj dece iz ovog naselja.

Član Nacionalnog saveta Roma Olah Vince istakao je da poseta ima veliki značaj, jer stanovnicima Velikog rita pokazuje da gradska vlast ima razumevanje i želi da pomogne na rešavanju problema Roma, Aškalija i svih ostalih koji žive u romskim naseljima. Predsednik Saveta Mesne zajednice Vidovdansko naselje Miljko Stanić je dodao da Grad čini velike napore da višestruke i dugotrajne probleme, koji se pre svega odnose na komunalni sektor.

Pored predstavnika vlasti, sa stanovnicima Velikog rita su razgovarali i predstavnici Elektrovojvodine i direktor Centra za socijalni rad Nenad Drašković koji je objasnio da ova ustanova dodeljuje novčanu socijalnu pomoć, kao i da su iz budžeta Grada izdvojena sredstva za jednokratnu novčanu pomoć.

  • 29.10.2013 12:05
    Публика
    Кажете градски челници,а шта раде запослених из градских комуналних фирми у току радног времена гледају и цвркају,у глави титлују колико из тога политичких поена могу да извуку за своје г....е
    одмх следећи дан су позивали запослене по ћошковима и обећавали куле и градове,али прво су своје д....е г....е сместили у фотеље са дебелим л.д.за ништа,важно да су виђени са градским оцима само је то битно.
  • 29.10.2013 11:39
    Pa imaju Belu Kurinu u gradskoj kuci sto ne idu ko njega ? Imaju i odbornike Romske demokratske stranke u skupstini sto se njima ne obrate za probleme?
  • jedan sa Klise

    29.10.2013 09:20
    Vidi !!! Oni imaju i asvalt.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti