DS optužila SNS da stoji iza "nezadovoljnih" građana

Gradski odbor Demokratske stranke saopštio je da su netačni navodi Srpske napredne stranke o "nezadovoljnim građanima" koji su tokom šetnje članova i aktivista demokrata u subotu dobacivali pogrdne parole.
Gradski odbor Demokratske stranke saopštio je da su netačni navodi Srpske napredne stranke o "nezadovoljnim građanima" koji su tokom šetnje članova i aktivista demokrata u subotu dobacivali pogrdne parole.

 

Portparolka GO Jadranka Jovišić pokazala je fotografije na kojima se, kako je rekla, vidi da su građani koji su dobacivali članovi i aktivisti SNS i drugih stranaka, među kojima i Pokreta socijalista.

Ona je navela da su mediji tog dana preneli priču o "nezadovoljnim Novosađanima", ali da je DS, analizom fotografija i snimaka šetnje, utvrdila identitet "grupa koje su htele da naprave incidente".

Kako je navela, na nekoliko fotografija se vide ljudi koji su kasnije pronađeni i na stranačkim slikama SNS, a većina njih nije iz Novog Sada, već iz Temerina, Siriga ili Srbobrana. Među licima koja su koloni dobacivala prepoznat je i jedan odbornik SNS-a u Srbobranu, kao i zaposleni u javnim preduzećima "Informatika" i "Gradsko zelenilo".

Na subotnjoj šetnji pod nazivom "Ne pristajem" prisustvovalo je više hiljada ljudi, a kolonu su predvodili Boris Tadić i Bojan Pajtić.

SNS: Naviknutost na fotelje teško se leči

Gradski odbor Srpske napredne stranke je reagujući na ove tvrdnje saopštio da je šokiran optužbama Demokratske stranke u kojima se ta stranka bavi analizom, odnosno identifikacijom građana koji su negodujući reagovali na šetnju koju je DS organizovala prethodne subote.

Novosadski naprednjaci ističu da Demokratska stranka "sama priznaje da je duboko ukorenjena u bezbednosne strukture ili da poseduje neke magične, nadljudske moći kojima ima mogućnost da za svakog građanina zna ko je, odakle je i kojoj političkoj stranci pripada".

Iz Gradskog odbora SNS ističu da su svesni da se "bolest koja je u narodu poznata kao 'naviknutost na fotelje' teško leči i da je teško prihvatiti realnost u kojoj je većina građana na svojoj koži osetila pogubnost vlasti Demokratske stranke".

  • 31.10.2013 18:44
    i ja bih vikala
    I ja bih vikala, jer to i jesu lopovi!
  • Veljko

    31.10.2013 09:31
    i ja bih vikao
    Nisam clan SNS ali bih i ja vikao "lopovi, lopovi" da sam ih video na ulici.
  • 30.10.2013 18:11
    vau
    Kako se zna da su to bili aktivisti Naprednjaka, jel im to piše na čelu? Ni aktivisti DSa ne bi bolje postupili da su Naprednjaci mitingovali. Svi su isti!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti