Otvoren Sajam investicija na Novosadskom sajmu

Međunarodni sajam investicija "Investexpo", otvoren je danas na Novosadskom sajmu i trajaće do 31. oktobra.
Međunarodni sajam investicija "Investexpo", otvoren je danas na Novosadskom sajmu i trajaće do 31. oktobra.

Na toj manifestacij bice promovisane investicione mogućnosti lokalnih samouprava.

Grad Novi Sad će svoje potencijale za ulaganje predstaviti uz pomoć Javnog preduzeća Zavod za izgradnju grada i Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, a akcenat će biti na slobodnim lokacijama u vlasništvu Grada koje su spremne za prodaju, kao i na novim podsticajima koje će nuditi investitorima u narednom periodu.

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije Sulejman Ugljanin, koji je otvorio Sajam, istakao je da Novosadski sajam i Grad Novi Sad razvijaju zdravu logiku održivog razvoja Srbije, jer "spajaju one koji nude i one koji traže".

"Na Sajmu učestvuju 24 nerazvijene opštine, koje imaju standard manji od 60 odsto republičkog proseka. Lokalne samouprave imaju svoje prednosti i potencijale i načine da omoguće investitorima da nađu svoj interes ulažući novac u razvoj Srbije", rekao je Ugljanin.

Ovogodišnji osmi "Investexpo" obuhvata Sajam investicija i Dane energetike, a okupio je više od 60 učesnika, medu kojima je i oko 50 lokalnih samouprava, gradova i opština.

Gosti sajma su predstavnici privrede iz Mađarske, Republike Srpske, Rumunije i Hrvatske.

  • petar peric

    30.10.2013 07:36
    pohvala
    sajam konacno funkcionise,sve pohvale dr Lukacu,a i gospodinu Pajicu.
  • petar peric

    30.10.2013 07:33
    pohvale
    ovaj Sajam konacno radi kako treba,zahvaljujuci dr Lukacu,a i Pajic je tamo dao svoj doprinos.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti