Novosadski radikali protestovali zbog odlaganja presude Šešelju

Gradski odbor Srpske radikalne stranke organizovao je večeras protestno veče - "Sloboda Šešelju" povodom odlaganja presude Vojislavu Šešelju u Haškom tribunalu koja je bila zakazana za 30. oktobar.
Gradski odbor Srpske radikalne stranke organizovao je večeras protestno veče - "Sloboda Šešelju" povodom odlaganja presude Vojislavu Šešelju u Haškom tribunalu koja je bila zakazana za 30. oktobar.

Profesor na Pravnom fakultetu Slobodan Orlović rekao je da Haški tribunal već više od dve decenije krši prava Šeselja te da se danas navršilo tačno 3.900 dana od kada je on pritvoren u Hagu.

Košarkaš Darko Miličić je naveo da se u susednim zemljama haški optuženici veličaju i postavljaju bilbordi sa njihovim likom, što nije slučaj u Srbiji kada se radi o Šešelju.

Književnik Blagoje Baković je odrecitovao nekoliko svojih pesama od kojih je neke posvetio Šešelju i "njegovoj borbi u Haškom tribunalu".

Predsednik Gradskog podbora SRS i predsednik odborničke grupe radikala u Skupštini grada Đurađ Jakšić je na kraju protestnog skupa istakao da veruje da je "večerašnji skup poslednja javna manifestacija koju u Novom Sadu organizuje Srpska radikalna stranka, a da na njoj ne prisustvuje Vojislav Šešelj".

  • miodrag

    30.10.2013 17:19
    ziveo vojislav seselj jer on je srbin sviste vi za njega obicna nula
  • Čičen Ica

    30.10.2013 15:43
    Izgleda da DS i Radikali koordinišu akcije,mogli bi uskoro zajedno i da paradiraju!
  • dule

    30.10.2013 14:31
    "Predsednik Gradskog podbora SRS i predsednik odborničke grupe radikala u Skupštini grada Đurađ Jakšić je na kraju protestnog skupa istakao da veruje da je "večerašnji skup poslednja javna manifestacija koju u Novom Sadu organizuje Srpska radikalna stranka, a da na njoj ne prisustvuje Vojislav Šešelj".

    Jel čuo on za onaj vic - želim da imam ženu mlađu od mene 20 godina?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti