Obrušio se deo plafona u školi u Kisaču

U OŠ "Ljudovit Štur" u Kisaču u direktorkinoj kancelariji se obrušio deo plafona, a preti da padne i deo fasade koji se nalazi iznad rampe za osobe s invaliditetom. 
U OŠ "Ljudovit Štur" u Kisaču u direktorkinoj kancelariji se obrušio deo plafona, a preti da padne i deo fasade koji se nalazi iznad rampe za osobe s invaliditetom.

Sanitarna inspekcija je pre godinu dana naložila krečenje šest učionica, hodnika i menjanje gipsanih ploča u kancelarijama škole, ali to do danas nije urađeno jer Uprava za obrazovanje nije dala novac.

- Problem je u tome što prokišnjava krov. U šest učionica smo imali i poplavu, vlaga je po celom plafonu, deca ne mogu da dišu kako treba od memle. Kritični su i hodnici gde izbija buđ - kaže Ana Gašparović, direktorka te škole. Sanitarna inspekcija je u septembru prošle godine naložila da se u roku od šest meseci saniraju sva oštećenja.

- U Upravi za obrazovanje rekli su da je prvo potrebno videti kakva su oštećenja na krovu i to srediti. Uveravaju me da će novca biti. Napravili smo predračun i radovi bi koštali oko milion dinara, ali sve ostaje samo na pukim obećanjima - navodi direktorka škole.

Građevinska inspekcija je zabranila korišćenje rampe za osobe sa invaliditetom jer je iznad nje fasada toliko oštećena da samo što ne padne. U Upravi za obrazovanje list "24sata" juče nije dobio odgovor šta planiraju da preduzmu i da li će biti odobren novac za sanaciju škole.

  • Mile

    31.10.2013 14:11
    Veš mašina
    Ko će pomoći direktorici-školi? Onaj prvi koji je nekvalitetno odradio posao za velike pare ili onaj drugi koji će dati novac, da bi ona ponovo uključila veš mašinu.
  • Marko

    30.10.2013 19:31
    zagonetka
    Gde baš da padne preko vikenda
  • Krovar

    30.10.2013 19:07
    Pitam se pitam...
    Stari krov nije prokišnjavao a ovaj novi iz 2006. godine prokišnjava a bio je jako skup...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti