Pešaci i radovi izluđuju vozače kod Spensa

Zbog radova Vodovoda na bulevaru cara Lazara, dva semafora u blizini Novosadskog univerziteta isključena su još od avgusta.
Zbog radova Vodovoda na bulevaru cara Lazara, dva semafora u blizini Novosadskog univerziteta isključena su još od avgusta.

Trepćuće žuto tako omogućava i pešacima i vozačima slobodan prolaz na ovim semaforima, ali na obeleženom pešačkom prelazu pešaci imaju prednost.

Zbog toga se na ovim deonicama svakodnevno stvaraju kolone vozila, jer je tu velika cirkulacija studenata. To posebno besni one vozače koji tuda prolaze svakog dana.

- Treba li da praktično ukinemo auto saobraćaj, jer gospoda studenti imaju "prvenstvo prolaza"? Na uglu cara Lazara i Stražilovske ljudi bukvalno ulaze "pod točak", laganim hodom šetaju preko prelaza, pa treba i po 20 minuta u "špicu" da se prođe kolima pored Tehnološkog. I tako svaki dan. Po jedno-dvoje, laganim kasom, bez da gledaju levo-desno, zaustavljaju kolonu od nekoliko desetina vozila. Umesto da se skupi bar desetak ljudi, pa da pređu. Jesam za "prava" pešaka, ali ovo potpuno gubi sve veze sa mozgom - priča za 021 Bojan Vasiljević.

Podsetimo, nedavno su dve studentkinje arhitektureu u okviru jednog od predmeta na master studijama projektovale pothodnik kao rešenje za manje gužve kod Univerziteta, koje su neizbežne i kad nema radova.

Vodovod je početkom avgusta najavio da će radovi na drugoj fazi izgradnje limanskog kolektora kanalizacije trajati 160 kalendarskih dana, što znači da bi trebalo da se okončaju najkasnije do kraja januara.

  • Arch Stanton

    03.11.2013 00:40
    iuawuymb
    Bravo Duca brate neka si im rekao....
  • 01.11.2013 10:10
    dalje
    paraćinska firma u stečaju radi
    pa kako su se potresli što su nam napravili haos
    pa gde da žure
    nije kod njih frka
  • MILOS

    31.10.2013 11:20
    krivac
    Za ovaj problem nisu krivi ni pesaci ni vozači vec sekretarijat za saobraćaj grada Novog Sada, naparvili su haos, privremena signalizacija je losa, prljava, semafor nisu prilagodili radovina, vozaci pomeraju cunjeve i barijere, nema policije da sankcionise prekršaje, narocito isticem polukruzno okretanje kod procredit banke...
    jedan dan dok sam vozio od keja do merkatora prisustvovao sam mnogim prekrsajima preticanja kolone preko pune linije, polukružno okretanje na duploj punoj liniji, vožnja zutom trako i neustupanje prvenstva prolaza pesacima, autobusu gradskog saoobraćajnog preduzeća.
    podvoznjak bi bio pravo resenje za mnoge raskresnice pa i za ovu.


Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti