Radnici "Puta" štrajkovali zbog plate

Zaposleni u Javnom komunalnom preduzeću "Put" održali su jutros jednočasovni štrajk upozorenja, zbog neisplaćenog drugog dela septembarske zarade, akontacije za oktobar i putnih troškova.

Zaposleni u Javnom komunalnom preduzeću "Put" održali su jutros jednočasovni štrajk upozorenja, zbog neisplaćenog drugog dela septembarske zarade, akontacije za oktobar i putnih troškova.

Njima je juče popodne isplaćen prvi deo septembarske plate, ali su uprkos tome stupili u štrajk, najavljujući da će za deset dana obustaviti sve radove, ako im se zahtevi u potpunosti ne ispune.

Predstavnik sindikata te firme Vladimir Plavšić objašnjava za Radio 021 da im je poslodavac kao razlog kašnjenja plate naveo to što im je ZIG obustavio transfer novca, kao i kupovinu derivata i ostalih energenata potrebnih za proizvodnju.

"Poslodavac nam je isplatio prvi deo septembra, a naši zahtevi ostaju i dalje, pa čekamo da li će ispuniti obećanja. Strpićemo se narednih deset dana, u suprotnom najavljujemo generalni štrajk", navodi Plavšić.

Oko 400 zaposlenih okupilo se jutros u krugu preduzeća u Rumenačkoj 150. Pored predstavnika oba sindikata i ostalih zaposlenih, skupu su prisustvovali i predstavnici vodećeg menadžmenta preduzeća sa direktorom Darkom Radićem.

Direktor je na skupu upoznao sve prisutne o stanju u preduzeću, prilivima zarađenih sredstava, kao i dugovanjima koja su nasleđena iz ranijeg perioda i koja takođe otežavaju poslovanje.

Oba sindikata uputiće zajednički zahtev osnivaču i svim ostalim nadležnim institucijama u Gradu, kako bi se pojednostavila procedura isplate zarađenih sredstava JKP "PUT" radi bržeg i efikasnijeg funkcionisanja preduzeća.

  • 03.11.2013 18:09
    ispravka
    Nekim danima se proizvede i ugradi 1200 tona asvalta!
  • Perica

    31.10.2013 12:24
    500 tona
    Toliko asvalta nemogu da proizvedu ni u ludilu a kamo li svaki dan.
  • P22

    31.10.2013 07:47
    Demantujte
    400 zaposlenih ili oko 400. Prosecna plata neka bude 30 000 din. Cifra bez doprinosa 12 miliona dinara a sa doprinosima jos vise ali nije bitno.
    Tona asvalta sa ugradnjom kosta oko 1400 din a zarada na tom asvaltu neka bude 50%.Koliko asvalta treba da se ugradi mesecno da bi se plata zaradila, racunajte . Primer;500 tona asvalta po 700 din je 350 000 din i put 30 dana 10 500 000 da GOSPODO IZ PUTA TU PLATU DOBIJATE A NEZARADJUJETE i zato nemojte da pretite nego se zapitajte treba li da postojite.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti