Opljačkani zakupci boksova na Najlonu

Iz zaključanih boksova na Najlon pijaci, lopovi su u toku noći odneli kompletnu kuhinju, 20 stolica i trpezarijski sto.
Iz zaključanih boksova na Najlon pijaci, lopovi su u toku noći jednom od zakupaca odneli kompletnu kuhinju, 20 stolica i trpezarijski sto.

Oštećeni prodavac, Sekula Glišić, kaže da iako mesečno Tržnici plaća 10.000 dinara, čuvara nije bilo, a da bi stvar bila još gora, ni kamere ne rade danima, piše Blic.

"Došao sam na posao u subotu ujutru i video da je neko isekao katanac i iz mog štanda izneo nameštaj u vrednosti od 1.000 evra. Obezbeđenja nije bilo, a kamere na Najlon pijaci ne funkcionišu", priča Glišić. O svemu je obavestio policiju koja je sačinila zapisnik, a za pomoć se obratio i rukovodstvu Tržnice.

"Redovno plaćam zakup na pijaci i očekujem da za to nešto i dobijem. Tržnica je dužna da nam obezbedi portira i obezbeđenje, međutim, od toga nema ništa", kaže Glišić i dodaje da ne zna kako će pokriti štetu.

Nada Miladinović koja na Najlonu 22 godine prodaje nameštaj, kaže da su krađe postale svakodnevica. "Nestalo mi je nekoliko lajsni za prozore koje vrede 3.000 dinara. Zbog toga su prodavci prinuđeni da štandove obilaze noću, ali lopovima je posao olakšan utoliko što je glavni ulaz sve vreme otvoren", govori Miladinović. Njen kolega Saša Kiš ostao je bez pet stolova i 30 stolica, čija se vrednost procenjuje na oko 3.000 evra.

Direktor JKP "Tržnica" Miloš Tubić, kaže da je upoznat sa krađama, ali da njegovo preduzeće nema obavezu da uvede obezbeđenje i da je to samo stvar njihove dobre volje. On je najavio da će sistem nadzora biti unapređen i dopunjen novim kamerama, ali da zakupci u slučaju krađe nemaju pravo ne odštetu.

"Po ugovoru koji su prodavci potpisali, Tržnica nema obavezu da organizuje obezbeđenje koje bi čuvalo inventar i robu van radnog vremena. Možemo da im ponudimo prevoz robe sa pijace, a prodavci su dužni da prevoz plate", završio je Tubić.

  • Deki

    01.11.2013 14:32
    Znači, treba da opet platimo kamere... Kao i u celom gradu, plaćamo kamere koje ne vide ništa???
  • @Nizina - Kakav bahati stav d

    01.11.2013 12:37
    postovani gospodine tubicu nije vama lako...
    malo mi smeta to jedino sto kazete da je trznica njegovo preduzece, nije! javno komunalno je, on moze da ima trafiku, servis, str...
  • 01.11.2013 10:31
    Ova zemlja...
    je raj za kriminalce ne samo grad...

    Na tom istom najlonu mozete da kupite bicikl koji vredi 200 evra za 50 evra. Koji mozda nije ukraden u nasem gradu , ali je ukraden.

    Tek da ce bude ludnica kad otvore smrdljivi Kvantas preko puta Najlona!

    Vrti mi se u glavi pesma: Ovom ulicom, više neću da prolazim, I u sumrake, više neću da dolazim.....

    A zasto uopste komentarisati razne "bokane" iz javnih preduzeca? Kao da njih nesto zanima osim novaca??????

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti