DS: Tužićemo Petra Novakovića

Pokrajinski odbor DS-a najavio je da će podneti tužbu za klevetu protiv vd direktora Pokrajinskog fonda zdravstvenog osiguranja Petra Novakovića i nazvao "besmislenim" optužbe koje je on izneo na račun Vlade Vojvodine.

Pokrajinski odbor Demokratske stranke (DS) najavio je da će podneti tužbu za klevetu protiv vršioca dužnosti direktora Pokrajinskog fonda zdravstvenog osiguranja Petra Novakovića i nazvao "besmislenim" optužbe koje je on izneo na račun Vlade Vojvodine o nenamenskom trošenju novca u zdravstvu.

Novaković je u petak rekao da je bivša Vlada Srbije predvođena DS-om "zabranila" Vladi Vojvodine, koja je takođe predvođena DS-om, da raspolaže novcem sa podračuna filijale Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja u Vojvodini, "zato što je i toj vladi bilo jasno da se u zdravstvenom sistemu Vojvodine troši novac na nezakonit način".

Novaković je naveo da su svi navodni dokazi o finansijskim malverzacijama prosleđeni nadležnim organima.

DS je uzvratio da je sve što u Vojvodini u zdravstvu funkcioniše izgradila i opremila Vlada Vojvodine, a optužio je Srpsku naprednu stranku (SNS), čiji je Petar Novaković funkcioner, da se politički obračunava sa Vladom Vojvodine "preko zdravlja građana". DS dodaje da je Petar Novaković protivzakonito postavljen na mesto vršioca dužnosti direktora Pokrajinskog fonda za zdravstveno osiguranje.

Ta stranka je pozvala Petra Novakovića da javnosti saopšti gde se i za šta prebacuju sredstva koja uštedi Vojvodina u zdravstvu, umesto da ostanu za lečenje građana Vojvodine.

  • 04.11.2013 20:31
    Tužbu za klevetu !? Ko što reče Svileni, još ćete ih tužiti za verbalni delikt.

    Al' ste mi vi političari... svileni

    Pretite ko neke babe a ništa ne radite...
  • miha

    04.11.2013 19:17
    Novaković je rekao istinu i zato je napad na njega najbolja odbrana DSa za sve malverzacije koje su činili 12 godina u Novom Sadu!
  • 04.11.2013 18:56
    Svileni
    Ma ja bih ga tužio za verbalni delikt!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti