"Ulice protiv fašizma" danas u Fabrici

Trinaesti po redu festival "Ulice protiv fašizma" biće održan danas, 9. novembra, u klubu "Fabrika".
Trinaesti po redu festival "Ulice protiv fašizma" biće održan danas, 9. novembra, u klubu "Fabrika".

Centralni događaj počinje u 20h, a nastupiće bendovi Bomber (Novi Sad), Concrete worms (Beograd), Kiša metaka (Split), zrenjaninska Gipsy mafia i moskovski What we feel.

Obeležavanje međunarodnog Dana borbe protiv fašizma u Novom Sadu počinje u 16h, kada će biti održana tribina "Desni ekstremizam i antifašistička borba u Rusiji", povodom jačanja ekstremne desnice u zemljama bivšeg Sovjetskog saveza, koje su već rezultirale brojnim ubistvima imigranata i antifašista.

Nakon toga, biće upriličena promocija kompilacije "Zajednička borba", koja predstavlja zajednički projekat antifašističkih organizacija iz cele bivše Jugoslavije i objedinjava 23 numere svih muzičkih pravaca bendova sa jasnom političkom porukom.

U 17:30h biće održana projekcija filma "Ivan: Sećanje na našeg druga", koji govori o životu i smrti Ivana Kuhortskoja, neformalnog lidera moskovskih antifašista, ubijenog novembra 2009. godine.

Ulaznice se mogu kupiti u SKC Fabrici. Cena je 300 dinara za one koji je kupe do 20h i 400 dinara posle 20h.

Organizatori iz Antifašističke akcije Novog Sada (AFANS) posebno podvlače da je fotografisanje i snimanje događaja strogo zabranjeno. Prema njihovim rečima, na ulazu će biti oduzimani fotoaparati i kamere, a svi akreditovani novinari će fotografije sa festivala dobiti u toku noći.

  • домаћи задатак

    12.11.2013 19:48
    @@domaci zadatak - SMRT FAŠIZMU - SLOBODA NARODU
    Супер! Пратим њихове "активности". Шта још раде осим што се "изјашњавају" и примају новце, и где су били на тргу на протесту? Спремали се за журку, вероватно?

    Иначе, ни ти ми не објасни то што сам тражио, зар не "camarade"?

    Смрт фашизму, и њиховом и вашем, COMPRENDER?
  • Ж

    12.11.2013 13:17
    Левичари на капиталистичке батерије.
  • @domaci zadatak

    12.11.2013 09:36
    SMRT FAŠIZMU - SLOBODA NARODU
    Da pratis aktivnosti Antifasisticke Akcije znao bi da se podjednako izjasnjavaju negativno kako o cetnicima, tako i o hortijevcima, tako i o svim ostalim fasistima bili oni obrazovci ili pavelicevci ili neki drugi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti