Inspekcija počela borbu sa linijskim taksistima

Saobraćajni inspektori počeli su aktivno da se bore protiv linijskih taksista. Zaustavljaju se vozila i uzimaju podaci od putnika.

Saobraćajni inspektori počeli su aktivno da se bore protiv linijskih taksista.

Kako za Radio 021 kaže predsednik Upravnog odbora SITANS-a Ilija Vlaović, kontrole se sprovode u gradu i van grada, zaustavljaju se vozila i uzimaju podaci od putnika. Utvrđuju se okolnosti pod kojima se vrši taj prevoz, kao i dokazi za prevoz koji nije legalan.

"Oni imaju nekoliko urađenih zapisnika i prijava, predmeti su prebačeni u Prekršajni sud", navodi Vlaović. On dodaje da su taksi prevoznici zadovoljni i nada se da će ovo pobošljati saobraćaj.

Glavni inspektor za saobraćaj i puteve Siniša Vujinović potvrđuje za 021 da su počeli redovno da kontrolišu linijske taksiste. On objašnjava da se organizuju učestale kontrole sa saobraćajnom policijom, u kojima se zaustavljaju putnička vozila, a pod sumnjom da prevoze putnike i tako neregistrovani obavljaju auto-taksi prevoz.

Privremeno oduzeto šest automobila

Kako navodi Vujinović, do sada je saobraćajna inspekcija privremeno oduzela šest automobila, a desetak isključila iz saobraćaja na pet dana. O tačnoj evidenciji i prvim rezultatima razgovaraće se na radnoj grupi zakazanoj za polovinu ovog meseca, a i u narednom periodu nastaviće se kontrole.

Iako je linijski taksi prevoz po zakonu zabranjen, veliki broj vozača i dalje se bavi ovakvim prevozom, a nadležne službe do sada nisu činile mnogo da to spreče. (Suzana Stojićević - suzana@021.rs)

  • Max

    15.08.2016 09:48
    Korumpirani inspektori
    Temerinski linijski taksisti rade jer plaćaju temerinskoj policiji i inspekciji presreću na putu bilo koji taxi koji stane na autobuskoj stanici bilo da je iz NS udruženja ili ne i fizički se obračunavaju sa vozačem ne mareći da li u autu ima putnika ili ne vodja tih bandita je Trivun Josipović dobro poznat temerinskoj policiji i misle da im bilo ništa nemože...... Nadam se da će ovo pročitati neko ko može da im stane na putu dok na putu temerinskoj NS nepadne mrtva glava...
  • sinke

    17.09.2014 14:52
    a ko da vrsi proveru korumpirani saobracajni inspektori,koji javljaju ovim taxi prevoznicima kada da se sklone a pritom primaju novac od istih,trbalo bi im uruciti otkaze smeniti sve do jednog ili obavestiti mup da proveri slucaj korupcija u saobracajnoj inspekciji
  • samo vozac

    08.11.2013 10:32
    @samo putnik- deo treci
    dakle kada bi drzava prevoznike koji kolima obavljaju linijski prevoz dovela u red i kada bi radili pod istim uslovima kao i autobuskii linijski prevoznici morali bi da krecu sa medju mesne stanice gde prvo ne bi bilo mesta za sve a drugo morali bi da placaju stanicnu uslugu. kada bi isli po odredjenom redu voznje dolazili bi u situaciju da moraju da krenu sa samo jednim putnikom. dalje, morali bi da izdaju karte pa bi morali da prijave taj pazar sto bi im uvecalo porez. sve to im se onda ne bi isplatilo. dakle oni mogu da opstanu samo ako rade na ovaj divlji nacin.
    niko tebe ne tera da ides taxijem u rumu i da placas 4 puta vise nego da ides registrovanim linijskim prevoznikom zarad opsteg dobra.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti