Moguće gašenje Novkabela?

Sindikat metalaca Novog Sada protestovao je danas jer 600 zaposlenih u "Novkabelu" od kraja oktobra prima minimalne zarade.

Sindikat metalaca Novog Sada protestovao je danas jer 600 zaposlenih u "Novkabelu" od kraja oktobra prima minimalne zarade.

Oni se pitaju da li je to uvod u gašenje te fabrike. Sindikat je naveo u saopštenju da su radnici "Novkabela" obavešteni da će u naredna četiri meseca primati minimalac.

"Sledeće godine, otprilike u iste vreme kada ističu najavljena četiri meseca primanja minimalnih zarada, ističe i pet godina od privatizacije i obaveznog programa zadržavanja delatnosti fabrike. Da li se ova dva isteka termina slučajno poklapaju ili ne, pokazaće se verovatno već sledeće godine kada budemo videli da li će biti novih otpuštanja", piše u saopštenju.

Od februara 2009. godine, Novkabel se nalazi u sastavu kiparske kompanije Ist Point Holding (East). Sindikat metalaca je podsetio da je u "Novkabelu", u vreme njegove najveće ekspanzije, radilo oko 5.000 ljudi.

  • branislava bivsi radnik

    07.12.2013 22:40
    jadna fabrika
    neko je mukom gradio a sad je neko slatko razgradio nek im na savest stoje sve one pare sto ih slatko broje kabelu moj lepi sta ti uradise ljudi za parama slepi prodase i duse svoje unistice sve korene tvoje al neka ih nek se slade al u meni jos ima nade da ces opet stozer biti ovog lepog grada lepog novog sada
  • 10.11.2013 23:01
    istomišljenik
    Problem radnika Novkabela nije lične prirode. Odnosi se na devijaciju sistema politike i ekonomije. Politikka uništenja i samouništenja nije stala ni ptomenom vlasti. Industrijska zona u Novom Sadu izgubila je privredni značaj.Postala je magacinski prostor, privlačan zbog transporta kanalom, za trgovinu robom. Novi Sad, svojom pasivnošću, pomogao smrt novosadskih firmi,ostao je grad bez privrede. Ako nema stvaranja, teško da će ostvariti svetlu budućnost.
    Razmislite....
  • 08.11.2013 17:59
    stavite ovaj naslov na vidno mesto i tako pomognite radnicima da ostvare svoja prava

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti